Foto: Mostphotos

Enköpings fritidsgårdar HBTQ-certifieras

Just nu är Enköpings fritidsgårdar i full färd med att HBTQ-certifieras.

  • Publicerad 09:58, 7 feb 2017

I höstas tog Enköpings fritidsgårdar, V-boden fritidsklubb, Träffpunkt Oasen, Romberga fritidsgård, Hummelsta fritidsgård och Fjärdhudra fritidsgård, första steget mot att bli HBTQ-certifierade.

Medarbetarna har utbildats i HBTQ-frågor hos RFSL vid ett flertal tillfällen.

Syftet är att skapa en mer öppen och inkluderande miljö.

– Det är jätteviktigt att ha ett normkritiskt perspektiv i alla verksamheter där man möter människor, säger Anna Habbe, verksamhetschef för fritidsgårdarna i Enköping.

Nu ska en handlingsplan lämnas in till RFSL, som är de som gör själva utnämningen.

– Vi hoppas på att vara HBTQ-certifierade till våren. Det kommer att bli kalas när vi är färdiga, säger Anna Habbe.

HBTQ

Hbtq är ett paraplybegrepp och förkortningen står för homosexuella-, bisexuella-, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter.

RFSL genomför certifieringen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53

Lugnt - utom i källarförråden

Nyheter Vårvärmen är här, men fredagen blev ändå mycket lugn i Enköping. Fast ni som har källarförråd kan väl kolla en extra gång så ni sluppit påhälsning.lördag 21/4 9:33