Enköpingsbo i viktig huvudroll

Enköpingsbon Jasmine Lindholm spelar huvudroll i "Nattfjäril" som hade premiär i lördags. Filmen tar upp frågor om sexuellt våld och filmmakarna hoppas kunna öka jämställdheten – både i och utanför filmens värld.

  • Publicerad 09:06, 7 mar 2017

"Nattfjäril" en novellfilm som är 30 minuter lång. I lördags hade filmen premiär på en filmfestival i Umeå där den även spelades in.

– Filmen handlar om sexuellt våld och att inte sprida grejer på nätet. Det var ett krävande manus, säger Jasmine Lindholm, som bor i Enköping och spelar huvudrollen.

Nu ska "Nattfjäril" skickas till olika filmfestivaler över hela världen. Tanken är även att produktionen ska visas på skolor runt om i Sverige i utbildningssyfte.

Filmteamet har bestått till största delen av kvinnor. Med det hoppas filmmakarna öka jämställdheten – både i och utanför filmens värld.

– Det här var min första huvudroll och jag är jättenöjd med slutresultatet. Efterproduktionen har gjort ett bra jobb, säger Jasmine Lindholm.

År 2016 blev hon klar med sin utbildning i skådespeleri i London. Då flyttade hon hem till Enköping igen.

Just nu har Enköpingsskådisen ett vanligt jobb på sidan av, men målet är att försörja sig enbart på skådespeleri i framtiden

– Det är en tuff bransch. Men nu har jag en bra merit. Jag kommer kunna skicka "Nattfjäril" till agenter, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rondelltoa ska lära Enköpingsbor att spola rätt

Nyheter Rondellhundar är ett känt begrepp. Men rondelltoaletter? – Det är VA-avdelningens kampanj, förklarar biträdande VA-chefen Marika Hansson.fredag 17/11 11:59

Man överfölls brutalt av rånare i Enköping

Nyheter En man som gick på Dr. Westerlundsgatan sent på torsdagskvällen, på väg hem från stan, kände sig förföljd. Han tog då en genväg hem. Där överfölls han brutalt.fredag 17/11 11:07