Omtyckt. Enskedeparkens bageri står med på New York Times lista över Stockholmskaféer värda att besöka. Foto: Enskedeparkens bageri

Enskedebageri finns med på New York Times tipslista

Förra året vann de ett prestigefullt pris – nu kliver de in på New York Times lista över Stockholmskaféer värda ett besök.

  • Publicerad 15:55, 13 jul 2017

Det är bara tre år sedan de tjatade sig till ett bygglov för att få renovera det gamla 1700-talstorpet mittemot Enskede ridskola. Sedan dess har de blivit prisade av Dagens Nyheter med en Gulddrake i kategorin kafé och nu tar de ett steg till – in på anrika dagstidningen New York Times tipslista för amerikaner som är på besök i Stockholm.

Under rubriken ”36 Hours in Stockholm” har tidningen samlat sina bästa tips för den som planerar ett besök. Om Enskedeparkens bageri står bland annat ”byt ut brunchen i city mot svensk lantlig idyll, ett bageri och kafé i bildskön omgivning i en Stockholms södra förorter, Enskede.”

Amerikaner har redan hittat dit

För kaféet kom beskedet som en överraskning.

– Vi blev helt överrumplade och naturligtvis överlyckliga! Nästan svårt att ta in faktiskt, så stort kändes det. Igår hade vi faktiskt en amerikansk familj på besök som åt bullar och fikade. Efteråt kom de in i butiken och sa att det var de godaste bullarna de ätit och att de var värda resan från city. Kul! säger Charlotte Tungelstedt, som driver Enskedeparkens bageri ihop med sin man.  

– Jag tror det är helheten som alla uppskattar, den gamla trädgårdsmästarebostaden, parken, kolonisterna och våra bakverk så klart. Det är svårslaget och en unik del av söder om söder, tillägger hon.

Enskedeparkens bageri ligger på Enskede gårdsväg, mitt emot Enskede ridskola.

LÄS ÄVEN

Enskedes nya bageri vann fint pris

Här är Stockholms sommarhöjdare – när New York Times får välja

Enskedeparkens bageri. Foto: Enskedeparkens bageri

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lisa ger Söderorts hundar spa-behandling

Nyheter Tallkrogen har fått en egen själavårdare Lisa som driver hund- och kattbutiken i Tallkrogen beskrivs som en ”själavårdare” som tar hand om både människor och djur. Vi träffade henne med hunden Wilma.torsdag 26/4 16:36