Kungens namnsdag. Den 28 januari ska svenska flaggan hissas i Margaretaparken Foto: Mostphotos / Katja Annola

Enskedebor firar ny flaggstång

Håll utkik i Margaretaparken under årets flaggdagar.

  • Publicerad 11:51, 16 jan 2018

Kalle Sundholm tyckte att det behövdes en ny flaggstång i Enskede. Hans förslag till stadsdelsförvaltningen blev godkänt. Nu ska flaggstången monteras i Margaretaparken. Han kommer själv tillsammans med andra frivilliga Enskedebor ansvara för att flaggan hissas.

– Syftet är helt enkelt att det är trevligt med en flagga i vanlig park. Det kommer främst flaggas på allmänna flaggdagar.

På Facebook har Kalle bjudit in till en ceremoni tillägnat första tillfället flaggan ska hissas, den 28 januari, kungens namnsdag. Responsen har varit positiv, över 200 personer har gillat hans inlägg. Klockan 10 är det samling vid stången för de som vill vara med, och man rekommenderas ta med fika.

Hur många kommer att delta under ceremonin?

– Det får vi se, allt mellan 10 och 200 skulle jag tro. Jag ska försöka få dit en trumpetare i alla fall! säger Kalle Sundholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Väpnat rån i södra Stockholm

Nyheter Hundpatrull eftersöker rånarna En butik i Bagarmossen rånades under torsdagskvällen. Polisen finns på plats men ännu är ingen gripen.torsdag 22/2 20:08

Hyllad cirkus kommer till Kärrtorp

Nyheter "Det är mycket daltande i Sverige" 120 föreställningar och 16 länder senare. Nu kommer det hyllade cirkuskompaniet Svalbard hem för tre föreställningar på Teater Reflexen i Kärrtorp.torsdag 22/2 18:00