EXPLOSION. Bilen som polisen misstänker innehåller sprängämnen står på Tegeluddsvägen. Foto: Michael Toll

Explosion på Gärdet – bombtekniker på väg

Ett stort område på Gärdet i centrala Stockholm har spärrats av efter en kraftig explosion.

  • Publicerad 16:16, 7 nov 2017

Strax före klockan tre kom larm till polisen om att en explosion skett på Gärdet. Polisen har nu spärrat av ett stort område vid korsningen Tegeluddsvägen och Öregrundsgatan. Varken gående eller biltrafik kan passera och både polis och ambulans finns på plats. I nuläget finns inga uppgifter om någon skadats vid explosionen.

En polis på plats bekräftar att det har skett en sprängning.

– Ja, det har smällt i en bil, men vi vet inte vad, eller om det är mer som kan sprängas. Vi väntar in bombgruppen, säger polisen.

Enligt polisregioncentralen ska det röra sig om ett paket som exploderat.

– När två personer har hämtat ut någon form av paket så har det paketet exploderat, säger Anna Westberg, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Klockan 16:40 meddelar polisen att avspärrningarna kommer att utökas i båda riktningarna. Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen, berättar klockan 18:40 att de utökade avspärrningarna fortfarande kvarstår.

– Både bombtekniker och vanliga tekniker finns på plats och arbetar för fullt.

Tids nog kommer antagligen bilen där explosionen ägde rum att tas i beslag och undersökas på annan plats, tillägger hon.

Explosion på Skytteholmsvägen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leila vill bygga broar mellan generationer

Nyheter Har skapat mötesplats där unga och gamla kan lära sig av varandra Efter att själv ha blivit lämnad av sina föräldrar och uppfostrad av sin morfar i Tunisien vill Leila Karchaoui öka förståelsen mellan yngre och äldre generationer. Nu har hon skapat en särskild...onsdag 25/4 17:50

Tack för tipsen, kära Östermalmsbor!

Nyheter Vilken lyckad eftermiddag det blev när vi mötte er på Karlaplan Fredag eftermiddag i strålande sol. Förutsättningarna kunder inte varit bättre när vi gav oss ut på stan för att möta er läsare. Och vilka bra tips vi fick!onsdag 25/4 17:06