FÖRSENINGAR. En påkörd fågel sägs ligga bakom dagens förseningarna i pendeltågstrafiken. Foto: Arkiv

Fågel stektes i starkström

En fågel hade maximal otur i morse. Här är – den minst sagt annorlunda – förklaringen till varför det är förseningar i pendeltågstrafiken idag.

  • Publicerad 15:51, 9 jan 2018

Som vi tidigare berättat har det varit en tuff morgon för många av stans pendeltågsresenärer. Ett nedriven kontaktledning har gjort att det strulat rejält i trafiken.

Nu står det klart att det är en fågel som ligger bakom alla förseningar och inställda avgångar, något som tidningen Mitti var först att rapportera.

– Det stämmer. Ett tåg körde rakt in i en fågel modell större, som av krocken studsade upp i en strömförande kontaktledning som revs ner. Jag har inte de exakta detaljerna men det här händer ganska sällan, säger Pär Aronsson vid trafikverkets pressjour.

Den senaste uppdateringen är att felet ska vara åtgärdat först klockan 06 på onsdag morgon.

– Endast två av fyra spår kommer att trafikeras fram tills i morgon bitti. Men enligt våra prognoser kommer det handla om förseningar på cirka tio minuter för pendeltågen, femton minuter för fjärrtågen, säger Pär Aronsson.

Kommentar från trafikverket: ”Vi har inga exakta uppgifter men vi utgår från att fågeln levde på spåret. Troligtvis dog den direkt när tåget körde på den, annars gjorde den garanterat det när den trasslade in sig i den mycket strömförande ledningen.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stopp för skip stop i Sollentuna 2019

Nyheter Alliansen i landstinget vänder i frågan om skip stop. De vill att det tas bort till 2019 och har också vänt sig till Trafikverket för att undersöka möjligheten om fler avgångar redan i vår.tisdag 16/1 19:21

Skip stop: Fler avgångar redan i vår

Nyheter Redan i vår kan fler tåg stanna vid Ulriksdal, Rotebro, Norrviken och Häggvik. Landstinget har vänt sig till Trafikverket för att undersöka möjligheterna att få fler avgångar redan i vår.tisdag 16/1 16:58

KD vänder sig mot skip stop

Nyheter Kristdemokraterna i landstinget gör en tvärvändning och går till val på att skippa skip stop. Partikamraterna i Sollentuna kommun hoppas nu på att övriga partier hänger på tåget.tisdag 16/1 10:49