Sist ut. Turen har kommit till Klockhuset, det främre i bild, att renoveras och bli bostadsrätter. Foto: Riksbyggen

Falska rykten när studentlyor blir bostadsrätter i Beckomberga

Nu ska Klockhuset – sista etappen i gamla Beckomberga sjukhus – byggas om till bostadsrätter. Studenterna som bott där med korttidskontrakt får flytta ut – något som skapat osanna rykten om vad som är på gång.

  • Publicerad 16:30, 7 sep 2017

Detta är det mest K-märkta huset i området.

"Visste ni att studentbostäderna ska bli asylboende sista december?" Ryktet cirkulerade på sociala medier i helgen, och handlar om Klockhuset, ena kortsidan i den karaktäristiska rektangeln av röda tegelhus som förr var "sinnessjukhuset" i Beckomberga.

Klockhuset är sist ut att byggas om, fräschas upp och bli bostadsrättslägenheter. Något asylboende har det aldrig varit tal om, säger Björn Ehrlund, projektchef för Riksbyggen i Beckomberga.

– Jag hade fått tre mejl i måndags bara för att någon påstått något som inte är sant. Planen har hela tiden varit att renovera och sälja som smålägenheter, men eftersom det skulle dröja flera år hyrde vi ut det till studenter under tiden, säger han.

Blir konceptboende

Den sista studenten ska ha lämnat bygget till årsskiftet. Sedan kör renoveringen igång. Planen är cirka 80 lägenheter, mest ettor, och runt sju stycken tvåor.

Eftersom de minsta lägenheterna är på 22 kvadrat planerar Riksbyggen någon slags konceptboende. Alla detaljer är inte klara men det kommer att finnas gemensamt tv-rum, pingis-rum, bastu och alla får dela på husets två stora balkonger.

– Detta är det mest K-märkta huset i området. Där finns stora korridorer, de är oekonomiska men får inte tas bort. Så vi tänker oss en hotellkänsla, med heltäckningsmattor och väggbelysning, säger Björn Ehrlund.

Allt ska bli klart och börja säljas under 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Hatade stoppförbudet i Nockeby blir kvar

"Behövs för att värna om trafiksäkerheten" Nu är det slutdiskuterat: det hatade stoppförbudet på Nockeby torg blir kvar – alla överklaganden kom in försent.måndag 19/2 16:59

Här fixas sportlovsaktiviteter för Västerorts tjejer

✔DJ-workshop ✔Teater ✔Dancehall ✔Debatt På sportlovet bjuder Podium Kultur in till workshops för tjejer, icke-binära och transpersoner i Västerort som vill testa på att DJ:a, dansa, spela teater eller skriva kreativt.måndag 19/2 16:51