Foto: Mostphotos

Falsklarm oroade många

  • Publicerad 10:50, 10 jul 2017

Larmsystemet VMA, viktigt meddelande till allmänheten, sändes ut av misstag strax efter klockan 22 i söndagskväll.

Det är SOS Alarm som ansvarar för att skicka ut VMA, och de testar rutinmässigt systemet på söndagar klockan 22. I normala fall sker det ljudlöst för allmänheten, men i söndags gick någonting snett och larmet ljöd över stora delar av Storstockholm..

Nu ska det utredas hur testlarmet kunnat gå ut skarpt.

Mycket kritik har också riktats mot hur falsklarmet hanterades. I normala fall ska larminformation gå ut på radions P4, men det dröjde tio minuter innan informationen om falsklarmet gick ut där.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen kämpar mot flerfamiljshus

Nyheter – Det här har verkligen exploderat i våra ansikten.  Det säger Oscar Nyströmer (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, och syftar på ett antal ansökningar om att bygga flerbostadshus på...torsdag 20/7 9:49

Man döms till vård för dubbelmord

Nyheter Mannen som dödade två av sina anhöriga i deras bostad i Sollentuna förra sommaren, har dömts till rättspsykiatrisk vård.tisdag 18/7 17:01