Familjen Carlson vill laga bästa maten

En köksvan pappa ska lära dottern laga mat. I höst tävlar Färingsöborna Åke och Platin Carlson i ett nytt matprogram i tv.

  • Publicerad 09:50, 11 aug 2017

Det gäller att ha bra kommunikation, vara tydlig mot varandra och inte bli arga.

För Åke Carlson är matlagning både ett intresse och avkoppling. Dottern Platin delar inte alls hans intresse.

– Jag har fått höra att jag kan allting förutom att laga mat. Det blir mest enkla rätter eller färdigmat, säger hon.

Nu hoppas hon att det ska bli ändring på det. Den 21 augusti sänds första avsnittet av sex i SVT:s nya program ”Vi lagar bästa maten”. I ett av avsnitten är Åke och Platin ett av de tävlande paren. Deras avsnitt sänds den 11 september.

– En förälder som kan laga mat och ett vuxet barn som inte kan laga mat ska möta två andra lag med samma förutsättningar, säger hon.

För Åkes del gällde det att från sidan instruera dottern att utföra själva hantverket. Hon fick omkring 25 minuter på sig. Som nödlösning kunde de tävlande trycka på en panikknapp för förälderns hjälp, men då gick tiden dubbelt så fort.

– Det gäller att ha bra kommunikation, vara tydlig mot varandra och inte bli arga. Jag hade skickat in tre alternativ som jag brukar laga, men visste inte vad vi skulle få, säger han.

Det finns mer Mälarökoppling i programmet. ­Domare är nämligen Ekeröbördige matprofilen Edward Blom.

– Han är lite av en idol för mig. Han har så härlig personlighet så jag har alltid följt hans program, säger Platin Carlson.

Det blir ännu mer tv-tid för duon framöver. I höst tävlar de även i SVT:s ”Duellen” och nästa år är det dags i ett annat ännu hemligt program.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna: Ge oss fler poliser på öarna

Nyheter Polisnärvaro tror många Ekeröbor är nyckeln till ökad trygghet. – Vi kan tyvärr inte alltid matcha upp det, säger kommunpolisen Stefan Berg.fredag 16/3 15:53

Kuratorn: Oron kan öka när du stressar

Nyheter Färre möten och mer stress. Det ser Kristina Palmér, kurator och legitimerad psykoterapeut, skapar oro. – Vi hinner inte skapa goda relationer, säger hon.fredag 16/3 15:52

KRÖNIKA: Lyft näven ur fickan mot Kapten von Trapp

Nyheter Internationella kvinnodagen förra veckan och influensan hade slagit till med full kraft. Så i stället för att göra något stort och viktigt för jämlikhet och rättvisa så satt jag med sjuka barn i...fredag 16/3 15:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter