Huset som stått tomt i många år förekommer i en stor bedrägerihärva som nu ser ut att ha nått sitt slut. Foto: Uffe Lindeborg

Fängelse för "La Reine-mannen" efter bedrägerihärva i Djursholm.

Flera personer döms till fängelse efter att ha förfalskat ägarpapper till Liberias residensbostad i Djursholm. De dömda ska ha sålt villan vidare utan vetskap från staten Liberia.

Tre personer döms till fängelse efter en omfattande bedrägerihärva gällande försäljningen av Liberias residensvilla i Djursholm.

En av de dömda är blanda annat den ökände ekobrotslingen, "La Reine-mannen", som tidigare blivit dömd till sju års fängelse för att ha svindlat till sig nära två miljarder kronor i skalbolagsaffärer.

Sålde vidare för 9,2 miljoner

Redan i januari i år berättade Danderyds Nyheter om ett ödehus i Djursholm som var residensbostad för Liberia. I samband med artikeln pratade Danderyds Nyheter med en man som sade sig ha köpt huset från staten Liberia. Den mannen ska senare ha sålt villan vidare för 9,2 miljoner och i samband med det blivit stämd av Liberiska staten.

Huvudpersonerna i härvan är en 25-årig och 51-årig man och bägge döms till tre och ett halvt respektive tre års fängelse för grovt bedrägeri.

Paret som köpte villan av bedragarna har i rätten förlikats med Liberiska staten och de dömda personerna ska betala tillbaka köpeskillingen som de lurade de nya köparna av villan att betala.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så kommer vargjakten gå till: har två specialtränade hundar

Nyheter "Jaktledaren bestämmer från dag till dag" Skyddsjakten på den varg som härjat i Vallentuna får ske dygnet runt och använda andra metoder än vid vanlig jakt. Folk har även kontaktat länsstyrelsen och sagt vad de tycker om jakten.torsdag 21/9 16:38

Nio bilder av framtidens Täby – Men vad är det vi ser?

Nyheter Täby tittar mot 2050 Nya torg, massor av bostäder, bättre kommunikationer – här kan du spana in visionsbilderna över hur Täby ska se ut i framtiden.torsdag 21/9 16:15