Nytt. Färingsö Trä har nyligen sålts. Foto: Jonas Månsson

Färingsö Trä har nya ägare

Fresks group har länge haft koll på Färingsö Trä. Nu har bolaget köpt byggvaruhuset. – Jag upplever att både säljare och köpare är nöjda, säger Leif Lindholm, vd Fresks group.

  • Publicerad 18:29, 6 feb 2018

Tanken är att det ska fortsätta heta Färingsö Trä.

Strax efter andra världskriget grundades byggvaruhuset Färingsö Trä. Sedan 2004 har det ägts och drivits av Peter Skoog och Stefan Poulsen.

Nu har de sålt bolaget. Köpare är Fresks group, en jätte inom byggbranschen med bland annat 27 byggvaruhus mellan Huskvarna i söder och Storuman i norr. Företaget har omkring 470 medarbetare.

Bolaget har en längre tid haft koll på Färingsö Trä.

– Vi är verksamma inom den här typen av handel. Vi har naturligtvis tittat på Stockholmsområdet. Då vill man titta på duktiga entreprenörer och anläggningar. Där faller Färingsö Trä in naturligtvis. Då blir det så att man för en diskussion och vi lyckades komma överens, säger Leif Lindholm.

Sedan mitten av förra året har parterna fört samtal om en affär.

– Vi köper 100 procent av aktierna, sedan gör de en återinvestering i hela vår grupp. De tidigare ägarna blir nu inte bara ägare i Färingsö Trä utan även delägare i hela Fresks group, säger Leif Lindholm.

Enligt Leif Lindholm kommer inte kunderna märka någon större förändring.

– Tanken är att det ska fortsätta heta Färingsö Trä, säger han.

Peter Skoog är nöjd med affären.

– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter i detta, vi kan deltaga i konsolideringen i regionen med en stark ägare i ryggen samt säkerställa Färingsö Träs fortsatta expansion, säger han.

Han blir kvar inom företaget även efter försäljningen.

– Jag fortsätter som VD samt att vi har ett delägarskap i Fresks Holding och dessutom kvarstår vi som fastighetsägare och utvecklare av det framtida Enlunda-området där detaljplanarbetet fortskrider, säger Peter Skoog.

Hur påverkar det de anställda?

– Vi ökar tryggheten för samtliga anställda och ger dem möjligheter till utveckling i en större koncern, säger Peter Skoog.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler startar eget i kommunen

Nyheter Allt fler startar eget på Mälaröarna. Dessutom sticker det kvinnliga företagandet ut. – Går företagarna bra går Ekerö bra, säger Bengt Tedenmyr, från Företagarna Ekerö.tisdag 20/2 18:54

Strömlöst fredagsmys på Färingsö

Nyheter Fredagskvällen började med strömavbrott för många på Färingsö. Inte förrän efter 19.00 var strömmen tillbaka i alla hushåll.måndag 19/2 15:13

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter