Spår. I Stenhamra är skidspåren bitvis inte åkbara, tycker Carina Bergstedt Edlund. Foto: Lisa Halldén

Färingsöbo saknar bra skidspår

Förra veckan öppnade längdskidspåret på Jungfrusundsåsen. Men på Färingsösidan är skidspåren styvmoderligt behandlade, menar Stenhamrabon Carina Bergstedt Edlund.

  • Publicerad 15:05, 7 mar 2018

När snön la sig ordentligt såg längdskidsentusiasten Carina Bergstedt Edlund fram emot att kunna åka på hemmaplan. Men spåret i Stenhamra gjorde henne besviken.

– Jag är glad att det finns skidspår i elljusslingan, men jag tycker att det kunde skötas bättre. Man kan inte dra en spårmaskin en gång och sedan är det klart. De måste ju underhållas, säger hon.

I Stenhamra ska också väldigt många samsas. I elljusspåret finns hundar, hästar, barn och motionärer, och det funkar inte riktigt med skidåkning, menar Carina Bergstedt Edlund.

– Folk går i spåren, hundar bajsar i dem och föräldrar drar sina barn i pulka över dem. Så spåren förstörs. Och här kan man också möta en häst när man kommer ångande i 190 på skidorna, det känns inte så tryggt, säger hon.

I stället önskar Carina Bergstedt Edlund att skidspår drogs på golfbanan i Troxhammar. Det har gjorts på en golfbana i Ågesta i Huddinge där hon och hennes familj åkt skidor.

– Där finns det superfina spår och olika slingor att välja på. Det var välskött till tusen. Jag fattar inte att det ska vara så svårt för vår kommun att kunna fixa något sådant. Det känns idiotiskt att vi ska behöva åka tre till fem mil till en annan kommun, när vi bor på en så fantastisk plats som har alla förutsättningar, säger hon.

LÄS ÄVEN: Nu öppnar Jungfrusundsspåret

Skidspåret på Jungfrusundsåsen tycker hon inte fyller hennes behov.

– Det är en tuff bana. Det är många svåra tuffa svängar och kraftiga uppförsbackar. Det är inte ett spår för alla, säger hon.

Hon har ringt till kommunen och frågat efter skidspår flera gånger.

– Nu senast sa de till mig att mejla. Om de får många mejl om det är det lättare att sätta press på politiker och tjänstemän, så att det händer någonting. Men jag förstår inte att det ska vara så svårt, säger hon.

Mälarö golfklubb ger perfekt vasaloppsträning

I kommunen finns flera skidspår. Så här beskrivs de på sajten Skidspår.se:

Knalleborg på Jungfrusundsåsen, kuperad och tekniskt utmanande.

Kungliga Drottningholms Gofklubb, lätt kuperad.

Ekebyhovs konstsnöspår, varierad och teknisk åkning.

Mälarö golfklubb, bra för vasaloppsträning.

Stenhamra, måttligt kuperad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna: Ge oss fler poliser på öarna

Nyheter Polisnärvaro tror många Ekeröbor är nyckeln till ökad trygghet. – Vi kan tyvärr inte alltid matcha upp det, säger kommunpolisen Stefan Berg.fredag 16/3 15:53

Kuratorn: Oron kan öka när du stressar

Nyheter Färre möten och mer stress. Det ser Kristina Palmér, kurator och legitimerad psykoterapeut, skapar oro. – Vi hinner inte skapa goda relationer, säger hon.fredag 16/3 15:52

KRÖNIKA: Lyft näven ur fickan mot Kapten von Trapp

Nyheter Internationella kvinnodagen förra veckan och influensan hade slagit till med full kraft. Så i stället för att göra något stort och viktigt för jämlikhet och rättvisa så satt jag med sjuka barn i...fredag 16/3 15:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter