Det gäller att hinna i tid till tåget vid Djursholms Ekeby, annars får man vänta 30 minuter på nästa. Foto: Gösta Knochenhauer

Färre stopp för Roslagsbanan i Danderyd till sommaren

På grund av arbeten vid Roslags Näsby trafikerar Österskärslinjen Danderyds stationer färre gånger under rusningstid. "När all utbyggnad är klar blir det fantastiskt. Då får resenärerna många fördelar", säger Marianne Gundmark.

I dagsläget sker det färre stopp på stationerna Djursholms Ekeby, Enebyberg och Bråvallavägens station för för Österskärslinjen, linje 28, under rusningstid.

Tidigare stannade tåget på hållplatserna tre gånger i timmen men nu, och fram till december, endast två gånger.

– Under den tid som arbetet i Roslags Näsby pågår så medför det att vi kör på ett spår. Vi kör därmed tågen efter tidtabellen som gäller mitt på dagen, säger Anna Rydne kommunikatör på Arriva.

Pågår fram till december

Turtätheten kommer att vara så fram till den 9 december då Österskärslinjen, som stängs av mellan 22 juni - 9 december, öppnar igen. Hur tidtabellen ser ut efter det är i skrivande stund oklart.

I december kommer Roslagsbanan vara utbyggt med dubbelspår och tågen kan då gå med ökad kapacitet.

– När all utbyggnad är klar blir det fantastiskt. Då får resenärerna många fördelar, vi gör det möjligt för tätare trafik, köper nya tåg och det blir fler tåg som trafikerar banan. Dubbelspår gör det stabilare och inte så störningskänsligt, säger Marianne Gundmark, kommunikatör på Program Roslagsbanans utbyggnad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skolinspektionen: Jo det var visst fel att hålla fast Oscar

Nyheter "Ingen elev ska vara med om det" Först bedömde skolinspektionen att det var rätt av Täbyskolans personal att hålla ner och fast Oscar mot marken. Nu svänger de i sin bedömning.fredag 7/7 15:00

SE FILMEN: Firandet i omklädningsrummet efter segern

Nyheter "Någon form av finsk vargsång" Vallentuna BK har inte haft den säsongsinledning de hoppats på. Men efter vårsäsongens sista match var det knappast något fel på stämningen.fredag 7/7 10:05