Vera Zirn och Linh Tran sa adjö till Karlbergs stations perrong. Foto: Privat

Farväl Karlberg – de var sist kvar på perrongen

Vera Zirn var tillsammans med kompisen Linh Tran den sista som lämnade den nu stängda Karlbergs station. Och hon kommer sakna "sin" pendeltågsstation.

  • Publicerad 17:47, 10 jul 2017

Det var natten mot måndag klockan 01.17 som det sista pendeltåget rullad in på Karlbergs station. Vera Zirn, 24, klev av tåget och ägnade en stund åt att ta farväl.

– Det var en del folk som klev av och tog bilder och sådant. Men jag och min kompis var kvar längst, tills stationen stängde, berättar hon.

QUIZ: Stockholmare, har du koll på Citybanan?

Varför gjorde ni det?

– Karlbergs station ligger väldigt nära där vi bor och man har haft så mycket nytta av den. Det kändes rätt att ta ett sista farväl.

Kommer du sakna stationen?

– Ja, absolut. Förutom att den låg så praktiskt till för mig så var det en fin station i övrigt. En vacker dag var det härligt att vänta på tåget i solen där. Det har varit fint att bo på gångavstånd till Karlberg och därifrån kunna utforska hela Stockholms län, säger Vera Zirn.

Inte sur

Trots att hennes vardag nu kommer att innebära längre promenader till Odenplan för att ta pendeln så har hon förståelse för förändringen.

– Det blir nog bättre för fler resenärer nu. Promenaden mellan Karlbergs station och tunnelbanan var väl inte optimal, säger hon.

Löftet: Karlberg ska inte bli en spökstation

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00