Flott ska det vara. Nytt golv i bussen ser ut som parkett. Foto: Tomasz Pozar

Fejkparkett i SL:s nya bussar – men varför?

Det är flott, det är "träparkett" och det är fejk. Flera av de nya bussarna i Norrort ska få det nya golvet som gjort entré i kollektivtrafiken.

  • Publicerad 16:02, 28 nov 2017

Fram till midsommar 2018 kommer Arriva rulla ut 45 nya låggolvade ledbussar och sex boggibussar i Norrort. Och vissa kommer med nytt flott golv som ser ut som parkett. Kanske har du redan sett det nya golvet, för några är redan i bruk.

– I Stockholmsområdet finns 15 bussar med detta golv och totalt är det sex av våra nya bussar som trafikerar Norrort som har den här träimitationen, säger Christer Ekelund som är kommunikationschef på Arriva.

Golvet som ser ut som en ljus parkett är i själva verket en plastmatta.

– Vi valde golvet för att det är slitstarkt och för utseendet, säger han.

Kommer alla bussar få samma golv i framtiden?

– Där vi kan så kommer vi att byta golv på gamla bussar och många nya bussar kommer också ha samma golv, men inte alla, säger Christer Ekelund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljuspelare fångad på bild i norra Stockholm

Nyheter "Det var så läckert" Martina Stålstrand var snabb att fånga dessa ljusfenomen på bild. Hela fyra stycken sågs på kvällshimlen under måndagsnatten.måndag 18/12 19:17

Hyllade 20-åringen på Byleskolan – "Har blivit mer vuxen här"

Nyheter "Ge oss Niklas på förstasidan, annat vore skandal!" Täbybon Niklas Byström rankas högt av sina medarbetare på Byleskolan. Här berättar han om hur hans arbete fått honom att bli mer vuxen.måndag 18/12 16:59