Hemkära. Elin Wennersten, Ekebydal, och Jessica Edkvist, Ormsta. Foto: Hege Hellström

Fem Vallentunabor om varför de trivs så bra

En undersökning som publicerades förra veckan visar att 96,2 procent av Vallentunaborna är nöjda med livet. Vi har låtit fem Vallentunabor berätta om varför de trivs så bra här.

  • Publicerad 09:24, 2 nov 2017

Enligt länsstyrelsen Stockholms ”Medborgarundersökningen” är Vallentunaborna nöjdast i hela länet. Hela 96,2 procent svarar att de är nöjda med livet.

Täby och Danderydsborna ligger något efter med 94,5 procent, respektive 93,9 procent.

Jessica Edkvist, 18, studerande från Ormsta, uppskattar särskilt hästlivet här.

– Jag tycker om Vallentuna, jag är en ridtjej. Jag har häst och det passar perfekt att bo i Sveriges hästtätaste kommun. Men jag hade gärna bott nära ett stort centrum. Som Åkersberga centrum, det är stort och den kommunen är väl ungefär lika stor som Vallentuna? Men vi åker till Täby centrum, det är egentligen inte så långt, säger Jessica.

Martin Pettersson, 38, med på Agnes, 5 och Ludvig, 14 månader. Foto: Hege Hellström

Många som bor i Vallentuna har barn, och Martin Pettersson, 38, forskare på Ericsson, är inget undantag.

– Vallentuna är bra, det är en bra pendlarkommun och nära till naturen. Vi är ute och går en hel del och barnen är i skogen på sina förskolor, det är jättebra. Och själv springer jag. Något dåligt med Vallentuna? Nej, det är jättebra, en bra kommun att ha barn i.

För Sussie Larsson, 47, upphandlingsspecialist och hunduppfödare, är det bo på landet som gäller.

– Det är lugnet som är bäst. Man får vara för sig själv. Jag var själv tonåring i Roslagen och hatade det, men som vuxen ville jag ut igen. Jag jobbar över hela Norden och det tar en halvtimme att ta bakvägen till Arlanda.

Linus Sahlin och Sussie Larsson leker med sina irländska röda settrar. Foto: Hege Hellström

Sonen Linus, 9 år, har både bu och bä att ge Vallentuna:

– Det är mycket frihet och kul att cykla med pannlampa på kvällen. Men det tar ofta en stund att åka till kompisar.

Men undersökningen visar även på en relativt stor otrygghet. I Vallentuna uppger 26,3 procent att de under de senaste 12 månaderna känt sig otrygga i kommunen.

Många ungdomar

En som trivs i Vallentuna men håller med om att det är otryggt är Elin Wennersten, 18, studerande:

– Jag flyttade till Vallentuna från Lidingö när jag var tio. Det var kul, förut var det storstad, nu var det mer landsbygd. Det fanns bondgårdar och jag red när jag var liten. Nackdel med Vallentuna? Ja, det känns otryggt i centrum på kvällarna, det är många ungdomar som hänger överallt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen efter stora trafikkontrollen i Norrort - "många som kör berusade"

Nyheter 38 stycken misstänkta för brott I helgen, natten mellan lördag och söndag, genomförde polisen en fyra timmar lång trafikkontroll på E18 på Stocksundsbron.måndag 22/1 10:52

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45