Feministiskt initiativ bjuder på tårta i stadshuset den 8 mars. Men inte Sverigedemokrater. Tårtan på bilden är inte den som kommer att ställas fram. Den kommer att vara pyntad med orden "Women of the world unite". Foto: Mostphotos

Feministiskt initiativ bjuder alla partier utom SD på kamptårta

En specialbeställd tårta pyntad med orden ”Women of the world unite” står i centrum när Feministiskt initiativ ordnar kampfest i stadshuset den 8 mars.

Feministiskt initiativ vill ha upp kvinnors rättigheter högre på den politiska agendan. På den internationella kvinnodagen den 8 mars har partiet bjudit in alla partier som är representerade i kommunstyrelsen för ett tvärpolitiskt tårtmingel på temat kvinnorättskamp och feminism.

Fi blev Söders stora valvinnare

Även de sakkunniga i stadens råd för mänskliga rättigheter har bjudits in för att sätta prägel på samtalet.

– Syftet är att uppmärksamma 8 mars som en kampdag. Vi ser en utveckling i världen där kvinnors rättigheter hotas och där den förda migrationspolitiken slår hårt mot kvinnor och barn. De vill vi prata om med andra feminister. Vi behöver föra politiska samtal för att få upp de här frågorna på dagordningen, säger Sissel Nordling Blanco (Fi).

StreetGäris bjuder in till kvinnodagsfest i Vällingby

Tanken är att få igång ett brett politiskt samtal över blockgränserna om feminism och kvinnors rättigheter.

Sverigedemokraterna ingår inte i kommunstyrelsen och är därmed inte bjudna. Urvalet är medvetet.

– Sverigedemokraterna hör till det vi vill motverka säger Sissela Nordling Blanco.

Så missade Fi makten

Tårta är specialbeställd och kommer att vara pyntad med budskapet ”Women of the world unite”.

Hur viktig är 8 mars för dig och Feministisk initiativ?

– Det är en viktig kampdag som enar kvinnor och feminister världen över. Det är en del av en global kvinnorörelse och det är viktigt att uppmärksamma det. Kvinnors rättigheter får aldrig tas för givna. Vi har en lång väg att gå även i Sverige, säger Sissela Nordling Blanco.

Fi kör hårt hela dagen

På morgonen är företrädare från Fi i Skärholmen för att prata feministisk förortspolitik och bjuda på kaffe vid tunnelbanan.

Klockan 12 ordnar partiet ett ”home party” med Gudrun Schyman på Universitetet.

Klockan 17.30 är partiet med och demonstrerar på stan.

Klockan 20 talar Anna Rantala Bonnier (Fi) i Bagarmossen.

Klockan 20.30 samtalar Gudrun Schyman & Somar Al Naher om feministisk organisering på Laika på Södermalm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.