150 000 kronor ska Enköpings kommun betala i avgift till staten. Foto: Mostphotos

Fick vänta 16 månader på insats – nu straffas kommunen

Enköpings kommun tog onödigt lång tid på sig att verkställa ett beslut som gav en person rätt till ett boende med särskilt stöd. Det konstaterar förvaltningsrätten som nu dömer kommunen att betala 150 000 kronor till staten.

  • Publicerad 15:58, 3 apr 2017

Den 1 november år 2013 beviljades en Enköpingsbo med funktionsnedsättning rätten till en bostad med särskild service.

Men det skulle dröja till den 1 mars år 2015 innan beslutet blev verklighet.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) anser att den 16 månader långa väntetiden var orimligt lång och att dröjsmålet hindrat personen att leva ett självständigt liv under tiden.

Förvaltningsrätten i Uppsala har nu kommit fram till att Enköpings kommun ska betala en straffavgift på 150 000 kronor till staten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nästan var fjärde invånare i Håbo utsatt för brott

Nyheter Nästan var fjärde person i Håbo och Enköping blev utsatt för någon form av brott under 2016. Det visar ny statstik från BRÅ.onsdag 22/11 15:17

Kommunen stoppar IP Onlys utgrävningar

Nyheter Kommunen har bestämt att stoppa IP Only från att gräva i tätorten och kransorterna tills vidare. – Eftersom inte avtalet har följts måste vi ta till den här åtgärden, säger Gunilla Eksudd, park-och...tisdag 21/11 16:52