Final i Funkismello igen för Gamla Häggvikarna

Den 24 april tävlar Mathias Bjerkestrand med Thomas Fogelholm ”Mr Positive” för Upplands-Bro på Cirkus i Stockholm. De är vidare till riksfinal i Funkismello med sitt bidrag Bada Nakna.

  • Publicerad 16:00, 13 apr 2017

Duon Gamla Häggvikarna gick såklart på Häggviksgymnasiet samtidigt. Mathias Bjerkestrand bor i Kungsängen och Thomas Fogelholm gästar ifrån Sollentuna. De är överens om att riksfinalen ska bli spännande.

– Det blir tufft, säger Mathias Bjerkestrand, och syftar på de konkurrerande bidragen.

De fick höra hälften av dem under scenrepet som ägde rum i Upplands Väsby den 4 april. Något nytt att vänja sig vid var att sjunga till den stora liveorkestern för första gången.

– Annars har vi repat till en skiva som orkestern har spelat in, säger Mathias Bjerkestrand.

Från Ekhammarskolan gick Gamla Häggvikarna vidare till riksfinal med sitt bidrag Bada Nakna med Samir & Viktor. Sedan i början av mars har de repat med två coacher i Brohuset. De har fått hjälp med koreografi och röstbehärskning.

Vill ha pool på scen

Under riksfinalen är planen att få upp en barnpool på Cirkus-scenen, men än så länge vet de inte om de får fylla den med vatten.

Numret beskriver de med konfetti, glitter och glamour. Scenkläderna är bland annat en varsin tröja signerade av just Samir & Viktor.

Mathias Bjerkestrand har varit med i Funkismellos riksfinal en gång förut, år 2012. Tillsammans har Gamla Häggvikarna vunnit Musikschlaget 2015.

– Det är roligare att vara två, säger Mathias Bjerkestrand.

Den 24 april går en buss med 49 platser sponsrad av Håbo-Tibble för att ta dem som vill från Upplands-Bro till Cirkus. Riksfinalen sänds även live på Kulturhuset i Kungsängen.

Gamla Häggvikarna ser fram emot riksfinalen.

– Det viktigaste är att vi har roligt, säger Mathias Bjerkestrand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny äldreplan ska tas fram - med de äldre

Håbo ska ta fram en ny äldreplan. Då tar kommunen hjälp av de som verkligen vet. De äldre.måndag 23/4 14:00

Senaste numret

Bålstabladet