Manfred Lindqvist med sina två dansare på scen. Foto: Privat

Final i Musikschlaget – Vallentunabo med och tävlade

I helgen var det final i musiktävlingen Musikschlaget, Sveriges melodifestival för funktionsnedsatta. En av finalisterna var Vallentunabon Manfred Lindqvist.

  • Publicerad 12:50, 16 nov 2017

Manfred Lindqvist är 31 år, bosatt i Vallentuna – och en av tio finalister som var med och tävlade i årets "Musikschlaget". Tävlingen arrangerades för sjunde året i rad,  i Sundsvall. Han kom på en delad andraplats.

Hur kändes själva uppträdandet?

–  Det var en uppdämd stämning. Jag kom av mig lite på ett ställe, men jag lyckades rädda det.

Det är inte första gången Manfred Lindqvist är med och tävlar.

–  Det är tredje gången jag är med och det känns helt fantastiskt. Men senast jag var med var 2013, vilket var ett tag sen, säger Manfred Lindqvist.

Bidragen kom från hela Sverige och de tävlande uppträdde antingen som soloartister eller som ett band, med eget material eller cover. Manfred Lindqvist uppträdde med en låt han skrivit själv.

– Låten heter "Last thing you see". Den handlar om händelser som hänt tidigare i livet som jag gått igenom, livet och döden, säger han.

Musiken skiljer sig från tidigare år. Manfred Lindqvist beskriver den som lite udda.

– Förut var det lite mer sång och rap, men nu låter det annorlunda, säger han.

Manfred Lindqvist har närmare 18 år av scenvana. Efter uppträdandet sålde han flera skivor.

– Det var en helg späckad med fans.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13