Nyöppnat. Linda Johansson är restaurangansvarig på nyöppnade Kvarteret på Karlbergsvägen. Foto: Mimmi Epstein

"Finare gatumat" utlovas på ny kvarterskrog

En ny krog med "upmarket street food" har slagit upp portarna på Karlbergsvägen.

  • Publicerad 18:22, 14 sep 2017

I Ikons gamla lokaler på Karlbergsvägen 43 har nya stället "Kvarteret" flyttat in. Restaurangchefen Linda Johansson beskriver maten som "upmarket street food".

Vad det är?

– Lite finare gatumat. Tanken är att man ska kunna ta in ett gäng förrätter och dela på. Inspirationen är hämtad från hela världen. Till exempel kommer vi att ha flat breads med pumpapuré och ostronskivling, säger Linda Johansson, som har varit i branschen i några år.

Internationell touch

Bland rätterna finns "peking duck", "tuna tataki", "spring chicken" och "soft shell crab roll".

– Vi märkte att Stockholm blev mer och mer internationellt med olika språk och kulturer som blandades både bland gäster och personal. Vi såg det då som en självklarhet att byta och det gjorde vi på alla våra ställen Kaffeverket, Snickarbacken 7 och nyöppnade Gast. Personalen får oftare översätta till engelska än till svenska

– Tanken är att det ska vara lite vardagsrumskänsla att komma in här. Det ska kännas opretentiöst.

Stället har både lunch och kvällsservering samt brunch med dj på helgerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52

Så här blir nya Södersjukhuset

Nyheter Följ med på en tjuvkik Jättebygget vid Södersjukhuset börjar ta form.lördag 17/2 9:15