Fira Motorflygets dag med en flygtur

Denna lördag firas Motorflygets dag på Frölunda flygfält. Där erbjuds du chansen att ta en provtur i luften och att skåda formationsuppvisningar.

  • Publicerad 10:37, 23 aug 2017

Motorflygets dag den 26 augusti är ett evenemang som uppmärksammas på flygklubbar i hela landet.

– Det är upp till varje klubb att göra något kul, säger Håkan Ahlström, styrelsemedlem i Swedish Ultraflyers och instruktör.

Denna lördag bjuds alla som är intresserade av att se hur de har det ute på klubben ut till Frölunda flygfält, ute vid Lennartsnäs i Kungsängen. Flygplanen ska välkomnande stå på plats vid åkerkanten.

Här finns chansen att få följa med upp i luften på en provlektion.

– Priset har vi inte satt än, men för en överkomlig peng ska man få prova på, säger Håkan Ahlström.

Dessutom kommer några av klubbens kunniga piloter att visa upp en formationsflygning. För det krävs en extra utbildning eftersom det finns risker med att flyga så nära varandra.

– Det kommer gästerna förhoppningsvis tycka är roligt att se, säger Håkan Ahlström.

Vid lunchtid omkring klockan 12.00 tänds grillen.

– Vår klubbmästare är händig vid grillen. Om vi har tur med vädret kan det här nog bli en riktig folkfest, säger Håkan Ahlström.

Motorflygets dag

Frölunda flygfält den 26 augusti.

Evenemanget startar klockan 10.00.

Det pågår fram till klockan 16.00-17.00, eller så länge som folk vill vara kvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bo som på Mallis – i Bålsta

Företag vill bygga koncepthus i Bålsta. Palmer, tropisk värme, utomhusmiddagar och citronträd på innergården – året om. Så kan ett gäng 55-plussare i Bålsta bo inom några år. Byggherren Bovieran vill bygga ett av sina koncepthus i centrala...onsdag 22/11 15:18

Nästan var fjärde invånare i Håbo utsatt för brott

Nästan var fjärde person i Håbo och Enköping blev utsatt för någon form av brott under 2016. Det visar ny statstik från BRÅ.onsdag 22/11 15:17

Senaste numret

Bålstabladet