Firade sin stadsdel på ny plats

Så var ytterligare en Hagalundsdag till ända. Ett tillfälle för de som bor här att känna gemenskap och stolthet över sin stadsdel. Nytt för i år var att festligheterna ägde rum i Hagalundsparken.

  • Publicerad 21:06, 26 aug 2017

– Det är definitivt en förbättring. Det andra stället var mest som en parkering, säger Pernilla Svensk som tillägger att det finns både för- och nackdelar med Hagalund som stadsdel.

Jenny Wiik är en Hagalundsbo som tror att det blir mer folk nu när Hagalundsdagen utspelas i parken istället. Hon gillar också sin stadsdel väldigt mycket

– Det är många grönområden och nära till allt. De tär bästa läget i Solna. Det är så himla bra att det inte är så mycket bilvägar, utan många cykelvägar, menar Jenny Wiik.

.Under själva Hagalundsdagen hände det mycket. Det var musik- och dansuppträdanden hämtat från jordens alla hörn - Bolivia, Mellanöstern, Eritrea, Grekland och musikstilen jazz representerades alla av olika grupper. Det var också olika föreningar och politiska partier på plats. Politiken och kulturen smalt samman vid ett tillfälle när den liberale politikern Sukri Demir helt spontant tog med sig liberaler och socialdemokrater och började lära dem att dansa dans från Mellanöstern under Hassan Hannas sånguppträdande.

– De var jätteduktiga. det var två liberaler och två socialdemokrater. Vi jobbar över partigränserna, skojade Sukri Demir.

En höjdpunkt var naturligtvis att årets Hagalundsbo utsågs och i år gick utmärkelsen till en förening från området. Apollon Solna anordnar fotboll för veteraner, a-lagsverksamhet och ungdomar samt basket i lite mindre utsträckning. De fick utmärkelsen främst för sitt arbete med ungdomar och det var ordföranden Nikos Metaxas som fick äran att ta emot blommor och applåder.

– Det är en belöning. Det är mycket egentid i föreningen och man sliter, säger Nikos Metaxas.

Föreningen har växt ifrån grundandet 2009 när Apollon Solna bestod av några kompisar.

– Vi är idag 150-155 medlemmar. Med aktiva föräldrar är vi 250 stycken, säger Nikos Metaxas.

Det kommer i framtiden att hända en del kring Hagalund politiskt, så det uppstod säkerligen mycket diskussioner mellan politiska partier och befolkningen i området under dagen. På plats var också Elisabeth Klingmark och Malin Harders från Stockholms läns landsting som informerade om planerna för Hagalund och tunnelbanans nya gula linje. De berättar att folk hade mycket frågor om tunnelbanan, men det kommer dröja innan en station finns på plats.

– Vi kan nog få klart med alla tillstånd tidigast till våren 2018, säger Malin Harders.

För barnen hölls det tävlingar i fotboll, de kunde få sina ansikten målade och det kunde hoppas i hoppborg, så det fanns definitivt saker för både stor som liten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Första planen klar – trots protester

Nyheter 450 bostäder i omstritt kvarter i Huvudsta De boende har protesterat – men nu presenteras den första byggplanen för kvarteren kring Jonstorpsvägen och Alphyddevägen i Huvudsta. Planen innehåller cirka 470 nya bostäder mellan Jonstorpsvägen...söndag 18/2 21:36

Ja till 200 drömlägenheter

Nyheter Kontorshus i Bergshamra byggs om Det ser ut att bli 200 attraktiva lägenheter i Bergshamra med utsikt över Brunnsviken.lördag 17/2 17:47

Därför sköts svanen vid Råstasjön

Nyheter En sjuk svan sköts nyligen vid Råstasjön. Den sanktionerade avlivningen har upprört flera Solnabor.fredag 16/2 13:34