Buss 55 är en av bussarna som påverkas av nationaldagsfirandet. Foto: Mostphotos/Karin Nilsson

Firande norrmän stoppar bussar i Stockholm

17 maj firas även i Stockholm med nationaldagsparad och intensivt flaggviftande. Här är busslinjerna som påverkas idag.

  • Publicerad 12:21, 17 maj 2017

Syttende mai firas som alltid på Skansen med ett hav av folkdräkter och vajande flaggor i rött, blått och vitt. Men festandet tar även plats på Stockholms gator.

Klockan 14 samlas Norgevänner på Raoul Wallenbergs torg vid Nybroplan och en timme senare inleds den traditionsenliga nationaldagsparaden mot Skansen.

Tåget går sedan längs Strandvägen och Djurgårdsbron innan det anländer på Skansen klockan 16:30. Polisen räknar med omkring 4 000 deltagare och en viss begränsad framkomlighet på Strandvägen. Men det blir inga trafikavstängningar och biltrafiken påverkas bara måttligt.

Däremot blir det en hel del ändringar i busstrafiken som får omlagda körvägar och indragna hållplatser mellan klockan 14:30 och 19:30.    

Busstrafiken den 17 maj

Påverkade busslinjer: 2, 54, 55, 67, 69 och 76.

Linje 2: Hållplats Stureplan är indragen men endast i riktning mot Sofia.

Linje 54: Hållplatserna Kungsträdgården, Nybroplan och Östermalmstorg är indragna.

Linje 55: Hållplatserna Humlegården, Stureplan på Sturegatan och Stureplan på Birger Jarlsgatan är indragna, men endast i riktning mot Tanto.

Linje 67: Hållplatserna Historiska museet, Strandvägen, Nordiska museet/Vasamuseet, Liljevalchs/Gröna lund och Skansen är indragna.

Linje 69: Hållplatserna Kungsträdgården, Nybroplan, Styrmansgatan och Djurgårdsbron i båda riktningarna är indragna. Även hållplats Berwaldhallen är indragen i riktning mot Karolinska institutet västra. Hållplats Centralen är indragen för bussarna som går mellan Blockhusudden-Karolinska Institutet Västra i båda riktningarna. Här stannar endast de bussar som går mellan Kaknästornet-Centralen i båda riktningarna.

Linje 76: Hållplatserna Nybroplan, Styrmansgatan, Djurgårdsbron, Berwaldhallen, Radiohuset och Oxenstiernsgatan är indragna.

Syttende mai kommer tidigt i år...

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.