Stationen får fler pendlarparkeringar från i morgon fredag

Fler än 200 nya parkeringsplatser vid stationen

Från i morgon, fredag, eftermiddag, kommer det att finnas 215 fler parkeringsplatser på pendlarparkeringen i Bålsta, då scouttomten öppnar upp för ändamålet.

  • Publicerad 14:24, 8 feb 2018

Med tillskotten på scouttomten kommer det att finnas ca 845 parkeringar i anslutning till stationen.

De nya platserna är delvis för att ersätta de 106 pendlarparkeringar som nu finns vid Stationsvägen, där det senare i år kommer att byggas ett tillfälligt busstorg.

Men även efter att Stationsvägens parkeringar inte längre är tillgängliga kommer det att finnas 109 fler parkeringsplatser för pendlare än tidigare.

– Parkeringen skulle egentligen ha varit klar till årsskiftet, säger Johan Hagland, plan- och exploateringschef, men på grund av förlängda leveranstider på material så stannade arbetet upp. Vi vet att parkeringen är efterlängtad, därför känns det extra bra att den öppnar i morgon eftermiddag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kvinna påkörd - bilförare riskerar åtal för mordförsök

En fotgängare blev påkörd på Stockholmsvägen i natt. En Håbobo i 25-årsåldern riskerar åtal för att ha kört på henne.lördag 24/2 9:27

Nina Rönnberg kliver in som näringslivschef

Upplands-Bros näringslivsprofil Nina Rönnberg går in som tillförordnad näringslivschef. – Det känns väldigt spännande på alla sätt, säger Nina Rönnberg.fredag 23/2 16:15

Senaste numret

Bålstabladet