Bilden är tagen under Träffpunktens jubileum. Foto: ROLF ANDERSSON

Fler besparingar i kommunen - "Drabbar Vallentunas gamla och sjuka"

En dag i veckan kommer Träffpunkten att hålla stängt på grund av besparingskrav. Och när lokalen öppnar på måndag är inte toaletterna klara.

  • Publicerad 11:48, 18 jan 2018

På måndag öppnar Träffpunkten i Vallentuna centrum i de renoverade lokalerna. Men den som kommer dit får klara sig utan toalettbesök. De är nämligen inte klara ännu.

– Byggföretaget som renoverat lokalen har inte färdigställt toaletterna till öppningsdatumet. Vi har efterfrågat en ny tidsplan för när toaletterna ska vara klara, säger Hanna Åkesson, enhetschef.

Två mobila toaletter är placerade utanför Träffpunkten.

– Om man har svårt att nyttja dem kommer vi att hänvisa till handikapptoalett på Kulturhuset. Vår målsättning har i det här läget varit att öppna Träffpunkten så snart som möjligt. Vi hoppas självklart på att toalettrenoveringen ska vara klar inom kort, säger Hanna Åkesson.

En nyhet är att Träffpunkten kommer att hålla stängt på onsdagar. En anonym volontär tycker att det är mycket olyckligt.

– Det här drabbar Vallentunas gamla och sjuka. Träffpunkten är en mycket social verksamhet där man får träffa folk, och det gör att de slipper sitta och stirra in i väggen, säger den anonyma volontären.

Orsaken till de minskade arbetstiderna är besparingskrav.

– På grund av minskade budgetramar kan vi inte ha lika mycket personal och måste då fördela resurserna annorlunda. Därför stänger vi verksamheten en dag per vecka, säger Hanna Åkesson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Säkerhetsrisk i Vallentuna ishall – vakter kallas in

Nyheter "Man har inte vetat hur farligt det är" Taket i ishallen i Vallentuna är brandfarligt. Så till den grad att väktare och brandvakter kallas in.torsdag 22/2 17:16

Täbychef anklagas för ofredande på båt

Nyheter DO kräver svar Enligt en tidigare anställd på ett Täbyföretag har en chef utsatt henne för sexuella ofredanden under en kryssning. Nu ska Diskrimineringsombudsmannen (DO) utreda ärendet.torsdag 22/2 16:49