Paviljonger kan bli aktuellt på Björkebyskolan för att möta ett växande antal elever. Foto: Mikael Andersson

Fler elever kan få plats på Björkebyskolan i höst

I höstas stod 70 elever utan plats på Björkebyskolan till hösten 2018. Nu väntas barn- och ungdomsnämnden klubba en lösning: paviljonger på skolgården.

  • Publicerad 18:03, 22 jan 2018

I höstas skrev vi om att Björkebyskolan i Skälby inte kommer att ha plats för alla elever i närområdet som ska börja årskurs sex till hösten 2018.

Enligt barn- och ungdomsförvaltningens egna siffror saknades då cirka 70 platser, något som fick Liberalerna att föreslå paviljonger i anslutning till Björkebyskolan. På det viset skulle eleverna i närområdet slippa åka till andra kommundelar för att gå i skolan.

70 platser fattas på Björkebyskolan inför hösten 2018

Eva Ullberg (S), barn-och ungdomsnämndens ordförande sa då att hon skulle titta på möjligheterna att bygga paviljonger på skolan. Och nästa vecka, på tisdag den 30 januari lägger hon fram ett förslag om paviljongbygge när nämnden sammanträder. Tanken är att ett beslut då ska fattas.

– Det finns många elever i Barkarby och Skälby som önskar Björkebyskolan i dag. Vi har landat i beslutet att det finns förutsättningar för att bygga modulhus där, säger hon.

Gör plats för två extra klasser

Paviljongerna kan göra plats för två klasser i årskurs sex. Bygget ska, om det klubbas, ske så snart som möjligt för att skolan ska kunna ta emot de extra klasserna till hösten.

– Jag tror att det kan hjälpa de flesta eleverna som vill ha plats. Det är viktigt att det blir en trygg och bra skolmiljö för alla elever på skolan, och vi ser att specialsal, matsal med mera räcker för två extra klasser, säger Eva Ullberg.

Enligt barn-och ungdomsförvaltningen skulle projektet kosta runt åtta miljoner över två år. Årskostnaden skulle minska för varje år lokalerna används.

– Det är möjligt att de behövs i omställningen av skolorganisationen 2021, säger Eva Ullberg.

Järfällas sexor ska slippa byta skola

Glädjebeskedet: Nu kommer flera barn in på Björkebyskolan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14