Branden på Jakobsbergsgatan rasar vidare och ett 60-tal brandmän jobbar med släckningsarbetet. Foto: Michael Toll

Fler hus kring Stureplan utryms

Branden som startade strax efter klockan 05 i ett sekelskifteshus vid Stureplan är ännu inte under kontroll. Nu utryms flera intilliggande fastigheter, uppger Storstockholms brandförsvar.

  • Publicerad 12:49, 7 nov 2017

Sedan tidigt i morse arbetar ett stort antal brandmän med att bekämpa en svår brand i ett lägenhets- och kontorshus på Jakobsbergsgatan vid Stureplan.

Enligt de senaste uppgifterna är ett 60-tal brandmän på plats för att släcka.

Storbranden vid Stureplan: “Det kommer att rasa”

Branden har spridit sig snabbt och en orsak till det snabba brandförloppet bedöms vara att byggnaden är under renovering vilket gör att brandceller saknas.

Enligt ett pressmeddelande från Storstockholms brandförsvar är branden nu fullt utvecklad på alla våningsplan samt på vinden.

BILDEXTRA: Storbranden vid Stureplan

Flera fastigheter intill den brinnande fastigheten utryms nu.

”Det kan finnas risk för ras till följd av att byggnaden har försvagats av den kraftiga branden och polisen utrymmer fastigheterna på Biblioteksgatan samt Jakobsbergsgatan mitt emot brandkvarteret på grund av rasrisken”, skriver Storstockholms brandförsvar.

Under morgonen hördes två kraftiga smällar från branden.

Enligt räddningstjänsten kan smällarna ha orsakats av ett paket med gasflaskor som förvarades i byggnaden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Koppelåkning skapar förseningar i t-bana

Nyheter "Det är fruktansvärt livsfarligt" Både gröna och blåa linjen har drabbats av förseningar och inställda avgångar under tisdagskvällen. Orsaken är bland annat att människor ägnat sig åt att åka mellan vagnarna.tisdag 20/2 19:18

”Vem då, Bergman? Vadå, Dramaten? Vad fan är kultur?”

Nyheter Hon är redan en av landets mest omtalade dramatiker. I år är det 100-årsjubileum för Ingmar Bergman, och hon tar sig an ”Persona”. Vi tog ett snack med Östermalmsbon Dimen Abdulla om vägen hit.tisdag 20/2 18:30