Nu föreslår Stockholm stad modulbostäder i Traneberg. På bilden syns modulhus som tidigare byggts i Fagersjö i södra Stockholm. Foto: Sacharias Källdén

Fler modulhus för nyanlända kan byggas i Bromma

Staden föreslår nu modulhus på ytterligare en plats i Bromma. Den här gången i Traneberg, där man vill bygga bostäder för omkring 30 till 40 nyanlända familjer.

  • Publicerad 13:06, 1 sep 2017

Sedan tidigare planerar Stockholms stad modulbostäder för nyanlända i Beckomberga. Nu föreslås ytterligare en plats för tillfälliga bostäder, den här gången i Traneberg.

Stockholmshem, som har i uppdrag att bygga modulhusen, arbetar med en eventuell bygglovsansökan.

– Det är väldigt tidigt i processen. För att kunna göra en bygglovsansökan behöver man göra en del markundersökningar för att se vad som finns i marken. De börjar med det i nästa vecka, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder för nyanlända.

Platsen blir enligt förslaget vid korsningen Margretelundsvägen och Tranebergsvägen.

Staden bedömer att det kan rymmas ungefär 30 till 40 lägenheter för familjer i husen, som varierar mellan 1,5 rum, tvåor och treor.

– Tanken är att bostäderna byggs i ett tre hus, ett par huskroppar längs med Margretelundsvägen och ett i vinkel mot Tranebergsvägen, säger Anna Mölgård.

Här kan Östermalm få modulhus för nyanlända

Kan prövas i december

Om proverna visar på att det är möjligt att bygga på platsen så är målsättningen att pröva bygglovet i stadsbyggnadsnämnden i december eller i januari.

I samband med det bjuds närboende in till ett informationsmöte om bostäderna.

– Alla ska känna sig säkra på att de får veta vad vi planerar. Man kan också lämna in en intresseansökan om man vill vara med och hjälpa till. Föreningar brukar var en viktig kontaktyta i det här, säger Anna Mölgård.

Nytt besked om modulhusen i Beckomberga: kan bli färre lägenheter

"Ska sprida ut bostäderna"

Traneberg blir den fjärde platsen i närområdet där man planerar bostäder för nyanlända. Modulbostäderna i Beckomberga har överklagats till mark- och miljödomstolen och Råcksta sjukhem, ett stenkast därifrån, byggdes om till bostäder för nyanlända innan sommaren. Där är allt inflyttat och klart. I Råcksta vill man också bygga ett nytt, blandat boende för studenter och nyanlända.

– Vi ska sprida ut bostäderna så att alla stadsdelar är med och hjälps åt, och även sprida ut dem inom stadsdelarna. Sedan pågår det alltid ett arbete i att försöka inventera ytor som vi kan använda, säger Anna Mölgård.

Klart: 100 nyanlända familjer flyttar in i Råcksta sjukhem

Nyanlända familjer ofrivilligt på plats – i Råcksta sjukhem

Nytt boende för nyanlända och studenter byggs i Råcksta

Den röda pilen markerar platsen där staden vill bygga modulbostäder i Traneberg. Karta: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

En man häktad för mord i Bromma

Misstänks för hotellmord En man har häktats, misstänkt för mordet på en man på ett hotell i Bromma i torsdags, skriver Aftonbladet.måndag 22/1 17:02

Studenter! Här planeras det bostäder för er

100 hyresrätter i Bromma 100 nya studentlägenheter. Det är på gång i Riksby.måndag 22/1 16:41