Tävling. Det finns tre klasser att tävla i på årets öppna mästerskap.

Fler sorter på årets ölmässa

På lördag är det dags för ölmässan i Enköping. – Det är fler brygder i år än tidigare, säger Hans Orlov, ordförande i arragngören Ena Brygg & Sving.

  • Publicerad 13:38, 30 maj 2017

Ena Brygg & Sving startade 2001 och redan året efter arrangerades det som de kallar Öppna Mästerskapet. En tävling i öl är väl det enklaste sättet att beskriva det på. På lördag går det av stapeln igen. Det blir tävlingar i klasserna bästa lager, ale och specialöl.

– Det är som vanligt runt tusen personer som kommer att vara på plats, inklusive de som är med och ställer fram glas och så vidare, säger Hans Orlov.

Vana besökare lär känna igen sig, men valmöjligheten är större än tidigare år.

– Ja, det är fler brygder som är med. Det brukar vara mellan 40 och 50, men nu är det 57. Det är bra, säger Hans Orlov.

Mässan hålls i idrottshuset i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grov misshandel vid skola

Nyheter En grov misshandel och ett klassiskt bedrägeri. Det är några av tisdagens blåljus.onsdag 21/3 8:35

När isen försvinner ska bävern avlivas

Nyheter Den bäver som skapat sig ett hem vid Enköpingsån i höjd med Munksundet ska avlivas. Det har Enköpings kommun nu kommit fram till.tisdag 20/3 12:31