Foto: Mostphotos

Flera gripna vid insats i Älvsjö

Polisen hittade flera vapen och droger vid en insats i Älvsjö förra veckan och två personer sitter nu häktade.

  • Publicerad 10:53, 18 jan 2018

Det var i samband med en kontroll av ett antal personer på Älvsjö torg vid 18-tiden den 11 januari som polisen hittade en skarpladdad pistol och en större kniv som några av individerna bar på sig, och en mindre mängd knark.

Hittade vapen och knark i lägenheter

Direkt efter genomfördes husrannsakningar på flera adresser i Älvsjö och där hittades ännu mer vapen och narkotika. Det här ledde till att flera personer greps och två personer sitter nu häktade misstänkta för vapenbrott, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Gripandena är en del av polisens nya insats Berit, som startade i höstas där extra resurser har satts in för att minska mängden illegala vapen på gatorna. Det i sin tur ska leda till färre skjutningar. Hela polisområde Syd deltar i insatsen.

Hårdare straff från 1 januari

Från och med första januari i år höjdes de lägsta straffen för grovt vapenbrott från ett till två års fängelse och personer som grips med skarpladdade vapen ska häktas direkt i väntan på rättegång. Det blir också lättare för polisen att få tillstånd att använda exempelvis telefonavlyssning.

Älvsjö station. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Väpnat rån i södra Stockholm

Nyheter Hundpatrull eftersöker rånarna En butik i Bagarmossen rånades under torsdagskvällen. Polisen finns på plats men ännu är ingen gripen.torsdag 22/2 20:08

Hyllad cirkus kommer till Kärrtorp

Nyheter "Det är mycket daltande i Sverige" 120 föreställningar och 16 länder senare. Nu kommer det hyllade cirkuskompaniet Svalbard hem för tre föreställningar på Teater Reflexen i Kärrtorp.torsdag 22/2 18:00