Flera nyheter på Enköpings största mässa

Förra året slog Enköpingsmässan besöksrekord. Nu är förberedelserna inför årets mässa i fullgång och arrangörerna lovar flera nyheter.

  • Publicerad 13:23, 3 jan 2017

– Det ser bra ut inför årets mässa. Ungefär 85 procent av alla platser är redan bokade, säger mässarrangören Johan Öberg.

Årets mässa går av stapeln i Idrottshuset den 21 och 22 april. När Johan Öberg går igenom listan på vilka som har bokat montrar konstaterar han att det är en bra mix även i år.

– Det är allt ifrån kommunen och föreningar till företag. Ett tvärsnitt över Enköpings näringsliv, säger han.

På förra årets mässa deltog 143 utställare och 7 720 besökare. I år blir sjätte året i rad som evenemanget arrangeras och hittills har det varit fullbokat varje år.

– Det är häftigt att det kommer så mycket på folk i kommun med 42 000 invånare, säger arrangören.

Han menar att Enköpingsmässan ständigt vill utveckla sig och jobbar med förändringar hela tiden.

Däremot går det inte ha arrangemanget på någon annan plats än i Idrottshuset eftersom lokalen är den enda som är stor nog.

Årets mässa kommer att innehålla flera nyheter.

– Vi kommer att ha en lounge där utställare kan komma undan och äta lunch. Och vi kommer också ha ett stort serveringstält på parkeringen utanför där vi ska servera mat, öl och vin, säger Johan Öberg.

En annan nyhet är även att en 15-årsgräns införs. Är man yngre måste en förälder vara med under besöket.

– Förra året var det en del knattar som sprang runt och bara plockade på sig godis och pennor. Det kan bli ett störningsmoment för utställare, säger Johan Öberg och fortsätter:

– Men det kommer att vara gratis inträde precis som förra året. Det ska bli jättekul att arrangera mässan!

Enköpingsmässan

Arrangeras av företaget EnköpingsExpo för sjätte året i rad.

Platsen är Idrottshusset och datumen den 21 och 22 april.

Inträdet är gratis, men är alla under 15 år måste ha med en förälder.

På förra årets mässa slogs besöksrekord. Då kom 7 720 personer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kö när Enköpingsmässan invigdes

Nyheter Enköpingsmässan invigdes på fredagen i strålande solsken och i det närmaste sommarvärme. Det märktes på besökarna.fredag 20/4 13:52