En bil har kört på flera personer utanför Högdalens vårdcentral. Foto: Linda Gren

Flera personer påkörda utanför sjukhus

Minst tre personer har blivit påkörda utanför Högdalens vårdcentral, varav en av dem uppges ha livshotande skador. Enligt polisen har en äldre kvinna tryckt på gaspedalen av misstag och tappat kontrollen över fordonet.

  • Publicerad 13:28, 8 aug 2017

Klockan var strax efter 13 på tisdagen när en bil körde in i ett flertal personer utanför Högdalens vårdcentral.

Minst tre personer ska ha skadats och enligt polisen ska tillståndet vara allvarligt för åtminstone en av dem.

- Enligt de initiala uppgifterna ska det finnas allvarligt skadade. Men om det rör sig om en eller flera kan jag inte säga i nuläget, säger Anders Bryngelsson, pressansvarig vid Stockholmspolisen.

"Ingen terrorhandling"

Enligt polisen är händelsen rubricerad som en olycka och en förundersökning har inletts gällande grov vårdslöshet i trafik.

– En äldre dam född 1933 tryckte på fel pedal och körde på tre personer. Det är ingen terroristhandling, säger Mats Brännlund vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Kvinnan chockad

Enligt polisen ska kvinnan ha backat och kört in i entréväggen.

Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt men uppges vara chockad efter händelsen. Hon ska nu höras.

Platsen var under tisdagseftermiddagen avspärrad och vid 15-tiden arbetade tekniker fortfarande på platsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brandkåren ryckte ut efter burnout

Nyheter Brände gummi så grannarna trodde det brann Storstockholms brandförsvar mötte något annat än vad de tänkt sig under en utryckning till de södra delarna av Stockholm tidigare ikväll.tisdag 20/3 19:03

Hon startar gruppterapi för tonårstjejer

Nyheter Så vill Carolina öka självkänslan hos unga Caroline Erkers, psykolog i Midsommarkransen, startar gruppterapi för stadsdelens tonårstjejer. "Jag tror verkligen att det behövs", säger hon.tisdag 20/3 19:00