Flera rånare har gripits på kort tid. Foto: Sacharias Källdén

Flera rånare gripna i södra Stockholm

Ett väpnat rån och två rånförsök har på kort tid ägt rum i Hägerstensåsen, Liljeholmen och Aspudden. Polisen har gripit samtliga rånare.

  • Publicerad 11:35, 1 feb 2018

Polisen fick larm om ett rån i en spel- och tobaksbutik på Sparbanksvägen i Hägerstensåsen i fredags förra veckan. Personen som jobbade i butiken hade blivit rånad av två personer och hunnit trycka på larmknappen. Rånarna hotade den anställde med ett pistolliknande föremål och misshandlade honom.

Flydde in på toa

En polispatrull råkade befinna sig i närheten och kunde gripa de misstänkta rånarna medan de fortfarande befann sig inne i butiken. Pistolföremålet hittades på butikens toalett där de två rånarna hade valt att gömma sig. Butiken spärrades av och undersöktes av tekniker.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ett försök till rån skedde i lördags förra veckan, vid 16-tiden på Aspuddens t-banestation. En person som satt på en bänk på perrongen blev hotad med kniv av en man som krävde att få hans mobiltelefon. Personen nekade dock, vilket fick rånaren att lämna perrongen. Han greps i en butik i närheten en timme senare.   

Rånförsök vid bankomat

I måndags vid 20-tiden blev en person utsatt för rånförsök efter att ha tagit ut kontanter i en bankomat i Liljeholmsgallerian. Personen ringde direkt 112 och en ordningsvakt var snabbt på plats och kunde gripa den misstänkte rånaren. Därefter kom polisen dit och tog över ärendet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Väpnat rån i södra Stockholm

Nyheter Hundpatrull eftersöker rånarna En butik i Bagarmossen rånades under torsdagskvällen. Polisen finns på plats men ännu är ingen gripen.torsdag 22/2 20:08

Hyllad cirkus kommer till Kärrtorp

Nyheter "Det är mycket daltande i Sverige" 120 föreställningar och 16 länder senare. Nu kommer det hyllade cirkuskompaniet Svalbard hem för tre föreställningar på Teater Reflexen i Kärrtorp.torsdag 22/2 18:00