Såhär ska Midsommarkransens skola se ut när den är klar. Foto: SISAB

Flera skolor i Hägersten byggs ut

Skolorna i Hägersten ska anpassas till det ökade elevantalet. Planen är att 1 500 nya skolplatser ska stå klara i Årstadal och Kransen år 2021.

  • Publicerad 16:42, 4 jan 2018

I takt med ett ökande elevantal i Hägersten ökar också kraven på skolornas kapacitet. Nu ska skolorna anpassas så att en större del av eleverna kan söka och få en plats på den skola de önskar.

Bland annat ska Midsommarkransens skola – som idag rymmer 250 lågstadieelever i gymnasiets gamla lokaler – bli större när den till slut byggs vid gamla brandstationen. Den väntas stå klar 2021. Även Sjöviksskolan i Årstadal – som idag består av 250 lågstadieelever i paviljonger – byggs ut och beräknas stå klar 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Elevantalet i Midsommarkransens skola växer kraftigt. Planen är att det ska bli en F-9-skola med plats för 900 elever. Sjöviksskolan ska kunna ta emot 1 100 så det är många nya elevplatser, säger Peter Bragner.

Under ombyggnationstiden placeras eleverna i paviljonger, något som inte är optimalt enligt Peter Bragner.

– Idag växer skolorna i paviljonger, det fungerar ett tag men är absolut inte optimalt. Jag önskar att vi hade varit ett år längre fram i tiden så att eleverna slapp paviljongerna.

Samtidigt ska både Aspuddens skola och Blommensbergsskolan vid sjön Trekanten rustas upp.

– Vi renoverar bara utifrån behov. Det är inga konstigheter. Det är en nödvändighet att få helt funktionella lokaler, säger han och tillägger:

– Jag är jätteglad att vi är igång. Det kommer vara jätteskönt när allt är klart 2021. Då kommer vi vara i balans igen när det gäller skolplatser i relation till boende i de här områdena.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Aspuddens skola ska renoveras och rustas upp. Foto: SISAB

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brandkåren ryckte ut efter burnout

Nyheter Brände gummi så grannarna trodde det brann Storstockholms brandförsvar mötte något annat än vad de tänkt sig under en utryckning till de södra delarna av Stockholm tidigare ikväll.tisdag 20/3 19:03

Hon startar gruppterapi för tonårstjejer

Nyheter Så vill Carolina öka självkänslan hos unga Caroline Erkers, psykolog i Midsommarkransen, startar gruppterapi för stadsdelens tonårstjejer. "Jag tror verkligen att det behövs", säger hon.tisdag 20/3 19:00