Budget 2018. Camilla Janson (S) vill jobba för en trygg och hållbar livsmiljö. Foto: Linda Lundberg

Fokus ligger på tryggheten i budgeten för 2018

Den styrande koalitionen i Upplands-Bro kommun gör en stor satsning på skolan i sin budget för 2018, och största fokuset ligger på att stärka tryggheten och säkerheten.

  • Publicerad 17:30, 8 nov 2017

I dag presenterade den styrande koalitionen, bestående av S, KD, C och Mp, sin budget för 2018. I sitt förslag tillskjuts nämnderna totalt 96,3 miljoner kronor i ytterligare budgetmedel, vilket motsvarar en ökning på 7,2 procent. Sökbara statsbidrag på 62 miljoner kronor tillkommer.

Koalitionen gör sin enskilt största satsning på skolan, som får 48,7 miljoner kronor mer än 2017, och utöver det tillkommer sökbara statsbidrag på 34,5 miljoner kronor.

Men det största fokuset ligger på att stärka tryggheten och säkerheten i kommunen, med samarbete och långsiktighet som grundstenar.

– Vi arbetar för en tryggare kommun och en hållbar livsmiljö där du och jag kan leva, utvecklas och trivas, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Detta vill koalitionen

Koalitionen budgeterar för att inrätta en kommunövergripande Trygghetspott, föreningsdrivna nattvandrare, Brobyggare och vill utveckla samarbetet med bland annat FRG (Frivilliga Resursgruppen) och Grannstödet, samt ansöker om ordningsvakter och fler kameror. I budgeten vill de också stärka fritidsgårdarna, och ska fortsätta med arbetet att rusta upp skolor och se över lås och larm.

Budgeten för 2018 behandlas slutgiltigt på kommunfullmäktige den 22 november 2017.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Paret är vidare i årets Funkisfestival

Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand är Upplands-Bros vinnare i årets Funkisfestival. Nu ser de fram emot vårens final på Cirkus i Stockholm.tisdag 21/11 17:32

Misstänkta tjuvar togs nästan direkt

Tre män greps och anhölls i Bålsta i helgen. Gods från ett inbrott i närheten av platsen där de togs fanns i deras bil.tisdag 21/11 10:35

Senaste numret

Bålstabladet