På lördag den 16 september invigs den nya och renoverade anläggningen på Djursholms Ridklubb. Foto: Hege Hellström

Följ med in! Nu invigs Djursholms nya ridanläggning

På lördag invigs Djursholms nya och renoverade anläggning. Häng med in!

  • Publicerad 14:37, 14 sep 2017

Under mer än ett år har Danderyds kommun renoverat de gamla stallen och byggt ut det lilla ridhuset. Det kommer att firas med öppet hus på lördag den 16 september. Danderyds Nyheter var på plats inför invigningen för att ta en titt på de nya lokalerna.

Linn Qvenild tycker att stallen har blivit ljusare och bättre med de nya boxarna. Foto: Hege Hellström

Ljusare och större

I sadelkammaren innanför entrén hänger sadlarna från golv till tak på raka led. Bredvid, inne i det större stallet, jobbar Linn Qvenild. Hon berättar att stallet har rustats upp och förbättrats på olika sätt, både för människor och hästar.

– Det är mycket ljusare och trevligare nu. Förr hade vi spiltor men nu har vi bara boxar. Vi har bytt strö också, det är pellets i stället för torv. Det är lättare att mocka och mycket ljusare, säger hon.

Boxarna har ersatt spiltorna från förr. Foto: Hege Hellström

En korridor längre bort ligger det nya ridhuset som förr var mycket litet, men som nu mäter 20x40 meter – en stor förändring för de minsta ryttarna och ponnyerna. I den nya tvättstugan hänger tvätten och på andra sidan korridoren finns det renoverade ponnystallet.

Sadlar från golv till sak på Djursholms Ridklubb. Foto: Hege Hellström

Uppskattad renovering

Det är snart dags för ridlektion och hjälmbeklädda barn, tillsammans med föräldrar och stallpersonal, gör klart det sista inför lektionen. 8-åriga Ella Nylund har ridit i en termin och tycker att det är väldigt roligt. Mamma Lotta ger renoveringen tummen upp.

– Det var lite murrigt innan, men nu är det väldigt fräscht. Och det är mycket bättre med boxarna eftersom det är lättare att ta sig in till hästen. I de gamla spiltorna var man tvungen att ta sig in bakom hästen, säger hon.

8-åriga Ella Nylund och ponnyn Smurre i den nya boxen i stallet. Foto: Hege Hellström

Boxens kant mäter lite mer än en meter vilket gör att även barnen kan se in i boxen utan besvär. Ponnyerna ser också ut. Det är tydligt att renoveringen är uppskattad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hallå där Erik Andersson (M)

Nyheter som Moderaterna nu har bestämt sig för som förstanamn inför valet. Vad vill du göra med Täby?torsdag 23/11 17:10

Nedlagda behandlingshemmet mitt ute i skogen

Nyheter "Polisen ryckte ut varenda helg" I skogen, ett stenkast från Arninge centrum, ligger ett bostadsområde med en spännande historia. Få vet om att det här är platsen för ett tidigare behandlingshem.torsdag 23/11 16:53