Saga Lindqvist är reporter på Täby, Danderyd och Vallentuna Nyheter

"För ditt barns skull – välj en Nokia 3310 istället"

08.30 på buss 614. Hon försöker febrilt få kontakt med honom. Men hans blick är i en annan värld. En värld full av ständiga uppdateringar. ”Pappa, pappa! Kolla vilken fin teckning jag gjort”. Han tittar inte, han hör inte, han ser inte.

  • Publicerad 11:07, 17 okt 2017

11.16. Lukten av kardemumma och socker slår mig när jag går in på Stationscaféet i Viggbyholm. ”Billy, sluta upp med det där” säger en mamma till sitt barn samtidigt som hon stirrar ner i sin telefon.

Överallt, samma sak. Barn som febrilt söker efter uppmärksamhet hos sina föräldrar. Ska det verkligen behöva vara såhär? Det är ju du som förälder som har gjort ett val. Ett val om att skaffa ett barn.

Om vi säger såhär. Du som är vuxen, och som endast är ansvarig för dig själv. Gör vad du vill. Gör som jag, slösa bort ditt liv framför skärmar av olika slag. Skit i det som egentligen händer framför ögonen på dig. Men du som har ansvar för inte bara dig själv, utan även för ditt barn, du bör verkligen tänka dig för.

Barn är i behov av uppmärksamhet och social kontakt. Inte minst från sina föräldrar. Så innan du som är förälder köper nya Iphone 8, fundera. Är det verkligen värt det? För mig är valet givet. När jag får barn är det Nokia 3310 som gäller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Misstänkt mord i Täby – hittades i skogsdunge

Nyheter "Går inte att avfärda som naturligt dödsfall" Polisen fick ett larm om en avliden person strax innan klockan 15.30 på onsdagen. Det går enligt polisen inte att avfärda som ett naturligt dödsfall.onsdag 25/4 16:23

Danderydsskolorna med cykeltrafik på schemat

Nyheter "Bra att få lära sig skyltar" Att få fler barn att cykla och gå till skolan – det är målet när Enebybergs skola under två veckor fullsatsar på att lära barn om trafikregler. .onsdag 25/4 14:17