Saga Lindqvist är reporter på Täby, Danderyd och Vallentuna Nyheter

"För ditt barns skull – välj en Nokia 3310 istället"

08.30 på buss 614. Hon försöker febrilt få kontakt med honom. Men hans blick är i en annan värld. En värld full av ständiga uppdateringar. ”Pappa, pappa! Kolla vilken fin teckning jag gjort”. Han tittar inte, han hör inte, han ser inte.

  • Publicerad 11:07, 17 okt 2017

11.16. Lukten av kardemumma och socker slår mig när jag går in på Stationscaféet i Viggbyholm. ”Billy, sluta upp med det där” säger en mamma till sitt barn samtidigt som hon stirrar ner i sin telefon.

Överallt, samma sak. Barn som febrilt söker efter uppmärksamhet hos sina föräldrar. Ska det verkligen behöva vara såhär? Det är ju du som förälder som har gjort ett val. Ett val om att skaffa ett barn.

Om vi säger såhär. Du som är vuxen, och som endast är ansvarig för dig själv. Gör vad du vill. Gör som jag, slösa bort ditt liv framför skärmar av olika slag. Skit i det som egentligen händer framför ögonen på dig. Men du som har ansvar för inte bara dig själv, utan även för ditt barn, du bör verkligen tänka dig för.

Barn är i behov av uppmärksamhet och social kontakt. Inte minst från sina föräldrar. Så innan du som är förälder köper nya Iphone 8, fundera. Är det verkligen värt det? För mig är valet givet. När jag får barn är det Nokia 3310 som gäller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen efter stora trafikkontrollen i Norrort - "många som kör berusade"

Nyheter 38 stycken misstänkta för brott I helgen, natten mellan lördag och söndag, genomförde polisen en fyra timmar lång trafikkontroll på E18 på Stocksundsbron.måndag 22/1 10:52

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45