Föräldrar får polisnummer

Nu får alla oroliga föräldrar i Stockholm ett eget telefonnummer till polisen. 020 217 000 är det som gäller.

  • Publicerad 09:48, 6 mar 2012

Polisen i Stockholms län öppnar ett särskilt telefonnummer för föräldrar och andra
som är oroliga för ungdomar i sin närhet.
− Det kan handla om unga som begår brott, använder droger eller umgås med äldre
kriminella personer. Vi vet att många föräldrar känner ett behov av att få ringa och prata med en klok polis om unga som de känner en oro för, säger länspolismästare Carin Götblad i ett pressmeddelande.
Föräldratelefonen har numret 020 217 000 och håller öppet tisdag till torsdag mellan klockan 9 och 16. Ringer du så svarar en polis som är van vid att ha kontakter med unga som utsatts för eller misstänks för brott, till exempel närpoliser eller ungdomsbrottsutredare. Som telefonör kan du vara anonym.
Satsningen med föräldratelefonen är ett försök som pågfår till den 15 juni.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00