Omorganisation. Britt Berglinds tjänst försvinner. Foto: Linda Lundberg

Föräldrarna kämpar – ”låt barnens assistent stanna”

Många är upprörda över att Britt Berglind tvingas sluta på Broskolan. Sara Jakobsson har startat en namninsamling och ett hundratal har undertecknat i skrivande stund.

  • Publicerad 11:20, 16 jun 2017

– Jag känner Britt ända sedan jag gick på Broskolan själv. Hon var engagerad redan då och hon har hjälpt min son under 1,5 års tid. Min son vill verkligen inte mista henne. Han undrar hur han nu ska klara nian, säger Sara Jakobsson.

Britt Berglind har varit hennes sons assistent bland flera andra och har jobbat på Broskolan i 25 år. Hon vill själv inte ställa upp på någon intervju.

Rektor Tuula Tähkäaho förklarar att Britt Berglind har varit anställd inom den öppna verksamheten, som är en omsorgsform för barn på mellanstadiet. Nu har utbildningsnämnden beslutat att Broskolan endast ska bli en högstadieskola, och därför försvinner Britt Berglinds tjänst.

Förstår besvikelsen

– Jag har full förståelse för att folk känner sig ledsna och besvikna. Britt fick valet att antingen börja jobba på fritidsgården eller på Tjustaskolan med en likvärdig tjänst, och hon valde Tjustaskolan. Vi har haft en dialog med henne och hennes fackliga företrädare, säger Tuula Tähkäaho.

Theresa Lehtinen, som också har sin son på Broskolan, förstår inte hur man kan ta bort en assistent som fungerar så bra.

– Eleverna känner trygghet med henne och hon besitter kunskap, säger hon.

Namninsamlingen hoppas Sara och Theresa ska visa hur betydelsefull Britt Berglind är och de hoppas att hon trots allt ska få vara kvar.

– Jag kände att jag ville göra någonting. Inte bara ge upp och se hur dåligt hon mår. Hon är ingen vanlig assistent utan hon lägger ner sin själ i barnen, säger Sara Jakobsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny äldreplan ska tas fram - med de äldre

Håbo ska ta fram en ny äldreplan. Då tar kommunen hjälp av de som verkligen vet. De äldre.måndag 23/4 14:00

Senaste numret

Bålstabladet