Blir ännu trevligare. Bygget av Förbifart Stockholm har gett stadsdelen extrapengar, som nu ska gå till bland annat Sätrabadet.

Förbifartspengar ska rusta upp Skärholmens badplatser

Nya grillar? Eller kanske en bättre plan för beachvolleyboll? Bygget av Förbifart Stockholm har gett Skärholmens stadsel extrapengar som nu ska gå till en upprustning av 127:s badplatser.

  • Publicerad 11:41, 20 mar 2017

Skärholmens stadsdel får kompensation för bygget av Förbifart Stockholm, som bland annat pågår nu i Sätraskogens naturreservat. En del av de pengarna, en halv miljon kronor, ska gå till upprustningar av Sätrabadet och Mälarhöjdsbadet.

– Vi ska titta på vilka åtgärder vi ska göra tillsammans med Skärholmens ungdomsråd och försöka jobba snabbt så att i alla fall en del kan vara på plats till årets säsong. Det kan handla om att rusta upp grillar och beachvolleybollplanen, men vi vill inte bestämma det själva, säger Sara Heppling Trygg, avdelningschef på stadsdelförvaltningen.

Hon poängterar dock att en halv miljon inte är supermycket pengar i de här sammanhangen.

– Man ska inte förvänta sig några underverk, men något bra ska vi nog kunna göra med dem.

Samtidigt kan de som föredrar att hålla sig på grunt vatten få sig en trevlig överraskning till sommaren – ny sand ska läggas ut på Sätrabadets botten.

– Vi har fått synpunkter om att det är lerigt och stenigt på botten. Förra året gjorde vi ett test där vi la sand på ett område och det gick bra. Så nu ska vi utöka den ytan, säger Sara Heppling Trygg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.