Förhandlingar om Per Kornhall

På senaste mötet i styrelsen för Väsby välfärd ville flera ledamöter ha information om Per Kornhall. Samtidigt skriver chefen Barbro Johansson i ett mejl till Vi i Väsby att det pågår en dialog mellan henne och Per Kornhalls fackliga ombud. Men hon vill inte svara på en direkt fråga om hon har förtroende för sin skolstrateg: – Den frågan tänker jag inte debattera eller kommentera i pressen, säger Barbro Johansson.

Under förra veckan bevakade Vi i Väsby det senaste sammanträdet i styrelsen för Väsby välfärd, det vill säga den politiska nämnd som leder Väsby välfärd.

Inför mötet hade minst en ledamot bett att få information från dess chef, Barbro Johansson, om vad som händer med och omkring skolstrategen Per Kornhall.

Hon talade först om det egna projektet ”Alla i mål” och det övergripande projektet för alla skolor i kommunen, ”Ett lärande Väsby”, innan hon kom in på ämnet.
– Jag vet att ni har haft funderingar. Nu är det så här, att för mig som ledare har jag en helig princip. Och det att om jag har något att ta upp med en person, så tar upp det direkt med den personen. Det får jag be er att respektera, säger Barbro Johansson.

Hon påpekade också att kommunstyrelsen har delegerat personalansvaret till henne. Två av ledamöterna tyckte ändå att det kändes ”konstigt”, eller framhöll att Per Kornhall borde finnas med i det övergripande projektet ”Ett lärande Väsby” och inte bara i ”Alla i mål”.
– Han finns ju med, säger Barbro Johansson, och menade att ”Alla i mål” till stora delar återspeglas eller tas upp i ”Ett lärande Väsby”.

Ledamöterna tog sedan upp frågan om någon från Väsby välfärd – det naturliga valet vore sannolikt Per Kornhall – kunde bli projektledare för något av delprojekten i ”Ett lärande Väsby”.
– Om jag blir tillfrågad får jag göra bedömningen om vi kan avvara personen a, b, c eller d en viss tid, svarar Barbro Johansson.

I ett mejl till Vi i Väsby skriver Barbro Johansson, apropå tidigare artiklar om behandlingen av Per Kornhall, att konferensen hon inte ville att han skulle gå på var en konferens han var inbjuden till i egenskap av skolstrateg i Upplands Väsby.

Barbro Johansson skriver också att hon erbjöd Per Kornhall ett personligt möte efter att Vi i Väsby skrivit om honom, men att han avböjde.

”Efter detta har Per bett en ombudsman från LR, Lärarna riksförbund att kontakta mig för dialog och vi har nyligen haft ett första möte”, skriver hon vidare i sitt mejl till Vi i Väsby.

I ett efterföljande telefonsamtal vill Barbro Johansson inte säga något om innehållet i samtalen med ombudsmannen från Lärarnas riksförbund:
– Det är ingenting som jag går in på. Jag går inte in på personliga frågor eller vad våra möten handlar om, säger Barbro Johansson.

Hon vill inte heller svara på frågan om hon har förtroende för Per Kornhall:
– Den frågan tänker jag inte debattera eller kommentera i pressen, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Formstarka Isabella ser fram emot JEM

Sport Efter en sämre inomhussäsong har Isabella Andersson fullständigt exploderat utomhus. Medeldistanslöparen har krossat sina gamla personliga rekord och har dessutom nyligen kvalat in till JEM.måndag 26/6 9:02