Ingen konstsnö. I år fokuserar golfklubben på renovering istället. Foto: Inger Kjerrman

Förklaringen: Därför blir det inte konstsnö på golfbanan

I år blir det inga konstsnöspår på Bro-Bålsta golfbana. Istället läggs all kraft på att renovera banan.

  • Publicerad 15:15, 18 jan 2018

De senaste tre åren har Bro-Bålsta golfbana ordnat skidspår på konstsnö, med hjälp av bidrag från kommunen. Nu är avtalsperioden slut, och golfbanan är i behov av en omfattande renovering. Bunkrar och utslagsplatser ska rustas upp.

– Vi har inte tid, personal och resurser till skidspåren i år, och sedan Bålsta Skidklubb kom i gång på Granåsen har de varit svåra att konkurrera med, säger Oliver May, klubbchef.

Skidklubben har fyra snökanoner jämfört med golfklubbens enda som hyrdes in. Dessutom har vintrarna varit dåliga för snöproduktion. Snökanoner behöver minusgrader under flera dagar i rad för att kunna producera så mycket snö som behövs.

– Vi har alltid fått vänta till efter nyår innan vi har kunnat göra spår, säger Oliver May.

Främst en golfanläggning

Trots det har golfbanan de tre senaste åren till slut kunnat erbjuda ett spår på omkring 2,5 kilometer och flera kortare slingor.

– Vi är väldigt positiva till idén, men vi är först och främst en golfanläggning, säger Oliver May.

Och golfbanan kommer att vara bättre inför säsongsstarten. Årets renovering är en del av en flerårig plan för att höja standarden på hela banan.

Fram till säsongsstarten kan vi hoppas på att den riktiga snön håller för skidspår.

– Om det kommer mycket natursnö kan vi dra spår. Det gör vi gärna, säger Oliver May.

En skidtur på golfbanan beskriver han som lättåkt och vacker.

– 20 centimeter snö räcker gott och väl, så vi får väl se, säger Oliver May.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bro IK nattvandrar ända till Barcelona

Föräldrarna och tränarna till F06/07 i Bro IK nattvandrar ända fram till april. Bidraget de får ska gå till ett träningsläger i Barcelona.torsdag 22/2 15:00

Väktarinsatserna har ökat kraftigt i Bro centrum

Just nu spatserar fler väktare än tidigare omkring i Bro centrum. Det är med anledning av de händelser som drabbat just Bro centrum i närtid, och för att mobilisera inför sportlovet.torsdag 22/2 9:15

Senaste numret

Bålstabladet