En förskola på Norrmalm fick idag stänga på grund av att det var för kallt i lokalerna. Foto: Sacharias Källdén

Förskola i Vasastan stängs på grund av kylan

En förskola i Vasastan har vid lunchtid behövt stänga sin verksamhet på grund av kylan. Barnen kan få vara hemma även imorgon.

  • Publicerad 16:41, 28 feb 2018

Vid lunchtid idag meddelades föräldrarna på förskolan Norrbacken i Vasastan att de måste hämta sina barn. Detta på grund av att förskolans lokaler var för kalla.

"Då temperaturen är låg inomhus, ca 14 grader, har vi tagit ett beslut om att stänga förskolan för resterande del av dagen idag", skriver Anna Lund, förskolechef på Karlbergs förskolor i ett mejl till föräldrarna.

Extremvädret slår hårt mot stans hemlösa

Flera av barnens föräldrar, som tvingats lämna sina arbeten för att gå hem, är irriterade över situation.

– Man förväntar sig att det här ska funka. Det låter mer som något som kan hända ett föräldrakooperativ i Norrland, säger en förälder som vill vara anonym och fortsätter:

– Det är nog som det är, sjukdomar kan man inte göra något åt, men för att kunna göra sitt jobb måste man kunna lita på att barnomsorgen fungerar, säger hen.

Problem med fläktarna

Anledningen till beslutet att stänga förskolan är att fläktsystemet slutat fungera på grund av den stränga kylan utomhus.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/de-basta-citaten-fran-snokaosets-stockholm/reprbB!SRwVy0CM0AKsVT1o4NTQBQ/

Under eftermiddagen ska bostadsrättsföreningen sätta in värmefläktar och förskolan ska enligt förskolechefen att hålla öppet imorgon.

"Om det är så att temperaturen är fortsatt låg trots värmefläktar kommer barn och pedagoger vistas på någon av våra andra förskolor", skriver Anna Lund i ett mejl till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han gifte sig i tv – skilde sig direkt

Nyheter Så gick det efter Gift vid första ögonkastet Mats Ingelborn träffade sin ex-fru första gången vid altaret och sa ja inför tv-tittarna. I dag är han skild och har skrivit en bok baserad på sina erfarenheter från programmet "Gift vid första...söndag 18/3 21:40

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53