En förskola på Norrmalm fick idag stänga på grund av att det var för kallt i lokalerna. Foto: Sacharias Källdén

Förskola i Vasastan stängs på grund av kylan

En förskola i Vasastan har vid lunchtid behövt stänga sin verksamhet på grund av kylan. Barnen kan få vara hemma även imorgon.

  • Publicerad 16:41, 28 feb 2018

Vid lunchtid idag meddelades föräldrarna på förskolan Norrbacken i Vasastan att de måste hämta sina barn. Detta på grund av att förskolans lokaler var för kalla.

"Då temperaturen är låg inomhus, ca 14 grader, har vi tagit ett beslut om att stänga förskolan för resterande del av dagen idag", skriver Anna Lund, förskolechef på Karlbergs förskolor i ett mejl till föräldrarna.

Extremvädret slår hårt mot stans hemlösa

Flera av barnens föräldrar, som tvingats lämna sina arbeten för att gå hem, är irriterade över situation.

– Man förväntar sig att det här ska funka. Det låter mer som något som kan hända ett föräldrakooperativ i Norrland, säger en förälder som vill vara anonym och fortsätter:

– Det är nog som det är, sjukdomar kan man inte göra något åt, men för att kunna göra sitt jobb måste man kunna lita på att barnomsorgen fungerar, säger hen.

Problem med fläktarna

Anledningen till beslutet att stänga förskolan är att fläktsystemet slutat fungera på grund av den stränga kylan utomhus.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/de-basta-citaten-fran-snokaosets-stockholm/reprbB!SRwVy0CM0AKsVT1o4NTQBQ/

Under eftermiddagen ska bostadsrättsföreningen sätta in värmefläktar och förskolan ska enligt förskolechefen att hålla öppet imorgon.

"Om det är så att temperaturen är fortsatt låg trots värmefläktar kommer barn och pedagoger vistas på någon av våra andra förskolor", skriver Anna Lund i ett mejl till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De bor, lever och jobbar – på 22 kvadrat

Nyheter Konstnärsparet på Gärdet: "Vi har en ganska snål budget" Konstnärerna Alice Herbst, 25, och Christofer Högman, 23, bor i en etta på Gärdet som också är deras gemensamma ateljé. Just nu lyckas de leva på sin konst.måndag 19/3 11:06

Flytten av knarkskeppet på Söder skjuts upp

Nyheter I dag skulle det utbrunna fartyget forslas bort Den folkskara som i morse slutit upp för att bevittna bortforslingen av det uppmärksammade knarkskeppet i Årstaviken fick vackert gå hem igen. Operationen avbröts – isen är för tjock.måndag 19/3 10:09