Växer. Essingeskolan beräknas kunna ta emot 50 fler elever efter ombyggnad. Foto: Ylva Bergman

Förskola och skolor på Essingen byggs ut

Staden vill bygga ut en förskola och två skolor på Stora Essingen. Totalt blir det en ökning med 206 elevplatser och arbetet beräknas vara klart 2022-2023.

  • Publicerad 10:09, 5 feb 2018

Det är Essingeskolan, Lycée Francais och förskolan Galaxen som planeras bli större. Essingeskolan är en F-6-skola som beräknas kunna ta emot 50 fler elever. Lycée Français kommer efter ombyggnaden att kunna ta emot 840 jämfört med dagens 756 och förskolan Galaxen tredubblar sin verksamhet och kommer att kunna ta 108 barn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kostnaden beräknas totalt bli cirka 343 miljoner kronor och ambitionen är att ombyggnationerna ska vara klara 2022-2023.

– Jag ser det som en win-win-win-situation, när tre fina pedagogiska verksamheter får ändamålsenliga lokaler i denna unika skolmiljö, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny krog flyttar in i på västra Ringvägen

Nyheter Öppet för frukost Ringos i MTG-huset på Ringvägen har stängt och ersättas av ny krog.torsdag 22/2 19:30

Anrika strandhuset kan bli krog

Nyheter Kungsholmsvillan från 1800-talet har stått övergiven En outnyttjad pärla mitt i staden som skulle förvandlas till ett nytt sportcenter. Så beskrev fastighetskontoret Annexet vid Smedsuddsbadet för några år sedan. Sedan dess har allt stått stilla –...torsdag 22/2 17:00