Växer. Essingeskolan beräknas kunna ta emot 50 fler elever efter ombyggnad. Foto: Ylva Bergman

Förskola och skolor på Essingen byggs ut

Staden vill bygga ut en förskola och två skolor på Stora Essingen. Totalt blir det en ökning med 206 elevplatser och arbetet beräknas vara klart 2022-2023.

  • Publicerad 10:09, 5 feb 2018

Det är Essingeskolan, Lycée Francais och förskolan Galaxen som planeras bli större. Essingeskolan är en F-6-skola som beräknas kunna ta emot 50 fler elever. Lycée Français kommer efter ombyggnaden att kunna ta emot 840 jämfört med dagens 756 och förskolan Galaxen tredubblar sin verksamhet och kommer att kunna ta 108 barn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kostnaden beräknas totalt bli cirka 343 miljoner kronor och ambitionen är att ombyggnationerna ska vara klara 2022-2023.

– Jag ser det som en win-win-win-situation, när tre fina pedagogiska verksamheter får ändamålsenliga lokaler i denna unika skolmiljö, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Östermalmshallen fördyras – igen

Nyheter Bygget nära att slå i miljardtaket Renoveringen av Östermalms saluhall från slutet av 1800-talet har stött på hinder efter hinder. På måndagskvällen beslutade politikerna att skjuta till ytterligare mångmiljonbelopp.tisdag 20/2 10:34

Här är alla stans krogar som får stjärnor

Nyheter Hela listan: Flera nya Stockholmsrestauranger i Guide Michelin Igår fick Sverige – och Stockholm – sin första trestjärniga restaurang i åtråvärda Guide Michelin. Här är alla andra krogar i stan med stjärnor.tisdag 20/2 9:51