Här på Karlbergsvägen vill en centerpartistisk motionsskrivare få bort motortrafiken. Foto: Vilhelm Stokstad

Förslag: Bort med alla bilar från Karlbergsvägen

Centerpartisten Johan Järvung föreslår i en motion till helgens partistämma att Karlbergsvägen "boulevardiseras" och blir bilfri.

  • Publicerad 17:35, 19 mar 2017

Johan Järvung, som själv bor på Karlbergsvägen, har en smått filosofisk syn på varför han skrivit motionen, som innehåller förslag som känns igen från Centerpartiets politik. Bland annat vill han ta bort samtliga av dagens sex motorkörfält, bland annat med hänvisning till skolorna som finns längst gatan.

LÄS ÄVEN Moderaternas överraskande besked: Åker med till bilförbuds-Oslo

–  Om man bor långt ut på landet så är det ganska ineffektivt att ha kollektivtrafik. Typ en buss för en människa. Det är en ganska korkad grej. Men när man bor i en stad där det bor jättemånga människor, då är det lika korkat att det sitter en människa i en egen bil. Som det är nu så är det ett väldigt knäppt utnyttjande av platsen.

Varför engagerar du dig i det här?

– Hade jag bott i i skogen hade jag kunnat plantera ett träd eller något. Men nu bor jag i stan med en massa andra människor som ska leva tillsammans. Då får man ta den här krångliga vägen via politiken, säger Johan Järvung.

Tror på bifall

Karin Ernlund, gruppledare för Centerpartiet i stadshuset, kommer om den röstas igenom lämna in motionen till kommunfullmäktige.

LÄS ÄVEN Nu stängs Klarabergsgatan för bilar – på riktigt

– Det han skriver går helt i linje med sådant som Centerpartiet i Stockholm drivit de senaste åren. Så jag hoppas och tror att den kommer röstas igenom på partistämman, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10