FÖRBUD. Under kontrollerade former och en begränsad tid kan förslagsställaren tänka sig att tillåta fyrverkerier. Foto: Mostphotos

Förslag: Förbjud fyrverkerier i Sumpan

Både människor och djur mår dåligt av smällandet som börjar flera veckor före nyår i Sundbyberg, enligt en person som vill förbjuda okontrollerat användande av pyroteknik.

  • Publicerad 10:57, 5 jan 2017

Fyrverkerier borde förbjudas, anser en medborgare som har skrivit ett förslag till Sundbybergs stad om just detta.

"Det värsta med det okontrollerade användandet av pyroteknik, är de många gånger tragiska och onödiga konsekvenser detta får för både människor och djur", skriver personen.

Om nu inte ett totalförbud kan införas, vore det önskvärt om fyrverkerier bara tilläts på avsedda platser och under kontrollerade former en begränsad tid.

Som det är nu, skriver personen som själv är djurägare, börjar smällarna höras flera veckor före nyår i Sundbyberg. "Vi är många som får fly vår bostad och/eller ge våra husdjur lugnande preparat och även detta är helt oacceptabelt."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02