FÖRBUD. Under kontrollerade former och en begränsad tid kan förslagsställaren tänka sig att tillåta fyrverkerier. Foto: Mostphotos

Förslag: Förbjud fyrverkerier i Sumpan

Både människor och djur mår dåligt av smällandet som börjar flera veckor före nyår i Sundbyberg, enligt en person som vill förbjuda okontrollerat användande av pyroteknik.

  • Publicerad 10:57, 5 jan 2017

Fyrverkerier borde förbjudas, anser en medborgare som har skrivit ett förslag till Sundbybergs stad om just detta.

"Det värsta med det okontrollerade användandet av pyroteknik, är de många gånger tragiska och onödiga konsekvenser detta får för både människor och djur", skriver personen.

Om nu inte ett totalförbud kan införas, vore det önskvärt om fyrverkerier bara tilläts på avsedda platser och under kontrollerade former en begränsad tid.

Som det är nu, skriver personen som själv är djurägare, börjar smällarna höras flera veckor före nyår i Sundbyberg. "Vi är många som får fly vår bostad och/eller ge våra husdjur lugnande preparat och även detta är helt oacceptabelt."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Snart är sumpanborna 50 000

Nyheter Sundbyberg växer snabbt – och har framförhållning. Antalet invånare är inte riktigt 50 000 än.onsdag 21/2 15:31

Två nämnder har ny ledning

Nyheter Ina Djurestål (M) är ny ordförande i förskolenämnden. Beslutet fattades på gårdagens möte i kommunfullmäktige, då även byggnads- och tillståndsnämndens ordförande byttes ut.tisdag 20/2 16:51

Grufman snabbast i nollgradigt

Nyheter Barbro Grufman hade inga besvär med -12 grader i luften och nollgradigt vatten. Hennes facit blev fyra guldmedaljer i Skellefteåälven.tisdag 20/2 15:30