Förslag om uteserveringar på skolgården sågas

Centerpartiets förslag att låta sommaröde skolgårdar bli uteserveringar får kritik. ”Olämplig plats för alkohol”, anser IOGT-NTO.

Centerpartiet anser att sommarlovets ödeläggelse av skolgårdar i stan är ett slöseri med yta. Partiet föreslog tidigare i veckan att de borde användas under ledigheten, bland annat som uteserveringar.

Detta har fått nykterhetsförbundet IOGT-NTO att reagera.

– Idén att använda alla typer av döda ytor är bra, men det borde gå att hitta andra användningsområden än just alkoholserveringar, säger Oskar Jalkevik, ordförande för IOGT-NTO i Stockholm.

Förbundet har inget emot kaféer eller aktiviteter riktade till barn och unga men vill inte se vuxet drickande där.

– Det skulle göra de här platserna otillgängliga för de som går i skolan där i vanliga fall. Skolorna borde utforma de här miljöerna tillsammans med eleverna för att göra det till mer använda platser på sommaren, säger Oskar Jalkevik.

Per Ankersjö (C) kallar IOGT-NTO:s inspel glädjedödande.

– Jag förstår inte varför folk fokuserar på fylla. Det vill inte jag heller ha. Poängen med förslaget är att använda tomma ytor till uteserveringar, loppisar, musikfester och liknande, säger han.

Enligt Per Ankersjö kan staden med enkla beslut göra det möjligt att ta emot ansökningar från personer som vill använda skolgårdarna.

Relaterad information

Här vill C se liv och rörelse

Södermalm

Åsö gymnasium

Södra Latin

Sofia skola

Högalidsskolan

Katarina Norra

Katarina Södra

Norrmalm/Vasastan

Norra Real

Adolf Fredrik

Vasa Real

Kungsholmen

Kungsholmsgymnasiet

Borgargården, Stadshuset

S:t Eriks gymnasium

Östermalm

Östra Real

Engelbrektsskolan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.