Lappis kan förtätas rejält, enligt förslaget. Foto: Karin Nilsson

Förslaget: 1 000 nya studentlyor på Lappis

Bygg 1 000 nya studentbostäder på Lappkärrsberget. Det vill Liberalerna i Stadshuset.

  • Publicerad 17:00, 20 feb 2018

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Liberalerna att staden möjliggör för minst 1 000 nya studentbostäder på Lappkärrsberget som redan är ett av stans största bostadsområden för studenter. Efter ett tidigare beslut byggs redan cirka 800 studentettor i området som ska vara klara att flytta in i 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– De byggs i kanten av skogen men det är ju ett jätteområde som byggdes väldigt glest under 1960- och 70-talen. Vi vill prova om man kan ställa hus på tvären och få slutna kvarter, säger Björn Ljung (L), ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

Området där Liberalerna vill bygga hör till Nationalstadsparken.

– Placeringen ställer speciellt höga krav. Den nya bebyggelsen måste planeras med omsorg för den värdefulla natur-, och kulturmiljö som finns. Men i Nationalstadsparken får man bygga sådant som har med institutioner och undervisning att göra, och så även studentbostäder om man inte bygger för högt, säger Björn Ljung (L).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom bostäder vill han och partikamraterna att det utreds om man kan placera en skola i området. Dessutom hoppas man på fler butiker, kaféer och andra publika lokaler.

– I dag är servicen där risig. Förtätar vi finns det underlag för fler butiker. En studentpub med bra priser vore också käckt, säger Björn Ljung (L).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vinner årets Hornstullspris

Nyheter Legendaren Micke om finaste utmärkelsen: "Det här trodde jag aldrig" Hur gör man för att förvandla en butik till kvarterets sociala nav? Tröttnar han aldrig på musik? Och kan det verkligen stämma att han inte haft stängt en enda dag – på 20 år? Här är Micke Englund,...torsdag 22/3 10:24

Världens längsta bokbord kan ha nått sitt slut

Nyheter Kan hamna på Skeppsbron I 27 år har bokborden huserat på Drottninggatan en söndag i slutet av augusti. Men nu kan det vara slut med det.torsdag 22/3 9:51