Lars Meurling och Margareta Svärd i Viksjö och deras hundar som är med i NOS-patrullen där. Foto: Mikael Andersson

Förslaget: Låt hundägare hjälpa polisen

Låt hundar hjälpa polisen. Det vill alliansen på Östermalm. Projektet finns redan på andra håll i länet, bland annat i Järfälla.

  • Publicerad 15:10, 9 feb 2018

Alliansen på Östermalm vill att stadsdelsförvaltningen ska ta reda på hur man kan underlätta för att inrätta en så kallad NOS-utbildning på Östermalm.

Projektet går ut på att polisen utbildar hundägare i brottsförebyggande syfte. Utbildningen ger hundägare kunskap om exempelvis hur man upptäcker förberedelser till inbrott, vad som ska observeras vid misstanke om brott och hur polisen bäst kontaktas.

”Många hundägare är intresserade av att hjälpa till, men i dag finns ingen utbildning på Östermalm eller i Stockholm” skriver alliansen till förvaltningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45